„Consiliul Județean Argeș prin Centrul de Cultură „Brătianu” desfășoară în data de 17 aprilie 2019, începând cu ora 11, proiectul educațional „Ghid pentru o zi”, prin care urmărește dezvoltarea culturii voluntariatului în orașul Ștefănești.

De asemenea, proiectul dorește să demonstreze practic beneficiile voluntariatului în reședința Brătienilor (vila Florica), precum și faptul că voluntarii reprezintă o resursă importantă de participare la demersul de valorificare a patrimoniului existent.

 Acest proiect îndeamnă și încurajează tinerii să participe la activităţile de voluntariat, accentul fiind pus  pe  formarea educatorului de  muzeu (ghid).

Proiectul își propune să stârnească interesul elevilor pentru istoria Brătienilor și pentru formarea unor competențe în domeniul muzeografiei.

În acest sens, tineri voluntari ai Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești, vor face un stagiu de pregătire la sediul instituției noastre, unde sub îndrumarea și coordonarea referenților culturali vor învața cum să realizeze un ghidaj colegilor și vizitatorilor.

Voluntariatul este distractiv şi îți poate întări încrederea în propria persoană și reprezintă cu adevărat o soluție pentru criza de idei și de reacție la noile provocări ale viitorului în comunitatea muzeală românească.

Prin acest proiect, voluntarii vor avea ocazia să înveţe lucruri noi, să-și facă noi prieteni şi vor dobândi deprinderi extrem de utile în viață.

sursa info şi foto: Centrul Cultural „Brătianu” Ştefăneşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here