Lunea viitoare, în a doua zi de Rusalii, la ora 11, în conacul Fundăţeanca din satul Ciolceşti, comuna Leordeni, udeţul Argeş, îşi va deschide porţile un Centru de Cultură care va purta numele marelui pianist, academicianul post-mortem Dinu Lipatti.

Cu prilejul inaugurării Centrului de Cultură „Dinu Lipatti”, se va redeschide spațiul expozițional, ce cuprinde fotografii, corespondențe, documente și obiecte legate de viața și activitatea lui Dinu Lipatti.

Tot aici se regăsește și pianul Bechstein, care i-a aparținut compozitorului, precum și bustul său, singurul pe care îl are marele pianist în România, operă a sculptorului Ion Irimescu.

Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” își propune să devină un pol cultural important în județul Argeș, ce va avea ca rol principal misiunea de a păstra vie și durabilă amintirea legendară a prezenței lui Dinu Lipatti în prim-planul artei muzicale românești și universale, precum și de a transmite noilor generații moștenirea lăsată de marele compozitor român, creațiile sale fiind astăzi adevărate mărturii asupra artei pianistice a lui Dinu Lipatti.

Dinu Lipatti împreună cu soţia sa, Madeleine, născută Cantacuzino, la Besancon, în Franţa, în anul 1950, cu puţin timp înaintea morţii artistului

În acest sens, în cursul anului 2020, Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” va desfășura mai multe manifestări cultural-artistice menite să transmită publicului, dar mai ales iubitorilor de muzică clasică, puțin din atmosfera deosebită pe care Dinu Lipatti o crea de fiecare dată prin interpretările sale de excepție.

Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” își așteaptă vizitatorii începând de luni, 8 iunie 2020. Vreme de o lună, accesul va fi gratuit.

Programul de vizitare este următorul:

Luni – joi: 8 – 16

Vineri: 8 – 14

Sâmbătă și duminică: 9 – 17

surse foto: Wikipedia, CJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here