Astăzi, 22 mai 2019, în Sala Căminului Cultural Bârseştii de Jos din comuna Tigveni, a avut loc conferința de lansare a proiectelor „Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Sat Bârseștii de Jos, Județul Argeș” și „Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Satul Bălilești, Județul Argeș”.

Cele două proiecte sunt implementate de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de beneficiar, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

La conferință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș – Dan Manu, Adrian Macovei – director general D.G.A.S.P.C. Argeș, Iuliana Matei – director general adjunct D.G.A.S.P.C. Argeș, Adela Gogoașe – director general adjunct D.G.A.S.C. Argeș, Doru Slătineanu – primarul comunei Tigveni și Dorin Panțeru – primarul comunei Ciofrângeni.

În deschiderea conferinței, Maria Mădălina Lupu, o tânără originară din Tigveni, a interpretat la nai imnul național.

Prezentarea celor două proiecte a fost susținută de Adela Gogoașe, directorul general adjunct al D.G.A.S.C. Argeș, care coordonează activitatea în domeniul Protecției Copilului și Asistenței Sociale.

Prin proiectul Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Sat Bârseștii de Jos, Județul Argeș”, se urmărește dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip locuință protejată pentru 33 de persoane adulte cu deficienţe dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni și a unui centru de zi în comuna Tigveni, sat Bârseștii de Jos, județul Argeș. 

Prin proiectul „Complex de 4 Locuințe Protejate și Centru de Zi, Comuna Tigveni, Satul Bălilești, Județul Argeș”se urmărește dezvoltarea unui număr de 4 servicii sociale de tip locuință protejată pentru 32 de persoane adulte cu deficienţe dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni și a unui centru de zi în comuna Tigveni, satul Bălilești, județul Argeș.

Proiectele fac parte dintr-o iniţiativă mai complexă de la nivelul judeţului Argeş, prevăzută în „Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul Judetului Arges, pentru perioada 2014-2020”, care urmăreşte abordarea unor soluţii de reformă, la nivelul serviciilor sociale judeţene, iar asistenţa financiară nerambursabilă obţinută constituie o oportunitate pentru implementarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute de aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here