Celebrul gazetar Mircea M. Ionescu: „2 august 2020, ultimul basm al fotbalului românesc”

Date:

Share post:

Cu siguranţă, seara zilei de ieri va rămâne pentru mulţi ani de aici înainte în istoria fotbalului argeşean.

După mai bine de un deceniu de suferinţe atroce, care au culminat cu desfiinţarea, FC Argeş a renăscut ca pasărea Phoenix, din cenuşa istoriei, şi a revenit acolo de unde n-ar fi trebuit să plece niciodată: în prima ligă a fotbalului românesc.

Un bun prilej pentru celebrul gazetar sportiv Mircea M. Ionescu (a fost o onoare pentru subsemnatul să fi putut semna în paginile aceluiaşi ziar, Gardianul, între 2002 şi 2005, pare-mi-se, cu maestrul Ionescu) să scrie un text despre care sunt sigur că mii de suporteri ai Argeşului îl vor pune în ramă.

Reproducem mai jos doar fragmentul care se referă la FC Argeş, cu menţiunea că articolul e mai lung şi se referă inclusiv la cealaltă merituoasă promovată, UTA.

„ÎN SEARA ASTA (ieri – n.r.), MĂ VOI ÎMBĂTA CU AMINTIRI DE LEGENDĂ! VOI RIDICA PAHARUL (ȘI) PENTRU GICU DOBRIN ȘI JOHNY BROȘOVSCHI!
U.T.ARAD ȘI F.C.ARGEȘ PITEȘTI AU REVENIT PE PRIMA SCENĂ, acolo unde au scris ISTORIE!…

…”ECHIPA Prințului Dobrin”, de două ori cu medaliile de aur la gât (1972 și 1979) Ultimul titlu, un 4-3 de poveste, cu Dinamo, în “Groapă”. “Câinii roșii “ puseseră șampania în frapiere ce două trei zile înaintea ultimului duel, Atanase Dima, cândva secundul lui Halagian, la Pitești, acum, adjunctul lui Nelu Nunweilet la Dinamo, a și venit în redacție la “Sportul”, cu trei zile înaintea ultimului meci, să ne invite pe câțiva Ziariști la Banchetul Campionilor!

În aud și acum pe Ioan Chirilă:”Dragă Tănase, dar dacă vă bate Dobrin singur?!”… “Exclus, Nea Vanea!”, a replicat sigur pe el secundul dinamoviștilor… Echipa lui Dobrin plecase spre mare, în vacanță, cu familiile, și a făcut escală la București, doar obligată de partida cu Dinamo!

Înaintea disputei, Dobrin s-a dus la antrenorul Halagian, cu care se contrase rău in ajun, de fusese scos din lot, și i-a zis:”Florine, bagă-mă să joc, că-i bat, ascultă la mine!”…

Ba, spre final de meci, când era 3-3, Gicu Dobrin s-a dus la arbitrul partidei, sătmăreanul Anderco, și i-a șoptit: “Otti, fluieră, odată, că vreau să ajungem pe lumină la Mamaia! Nu mai prelungi meciul, că tot eu le dau un gol și vă stric petrecerea!”… Otto Anderco nu l-a ascultat, iar Nefericitul Prinț din Trivale a prins un “traiector sol-aer-sol” lângă stâlpul din stânga portarului Anuței și a aruncat în aer Banchetul necampionilor!…

Mulți au zis, în acea zi de 24 Iunie 1979, că a fost Răzbunarea lui Dobrin pentru mizeriile făcute de Camarila câinilor roșii care îl săpase rău pe Gicu Dobrin, în vara lui ‘70, la Guadalajara, unde cel mai mare jucător român nu a jucat un minut!?!

El, magicul jucător ctitor de Spectacole rare, semnate inconfundabil de nedreptățitul Nicolae Dobrin, cel care a zămislit prin pasele lui de geniu atâția fotbaliști (Troi, Radu II, Doru Nicolae, Jercan fiind cei mai cunoscuți)!

…În ultimul deceniu, când am trecut pe la Teatrul din Pitești, am dat o fugă și in Trivale, să mă întâlnesc cu Istoria, niciodată neuitând de Dobrin, Remus Vlad, Costică Olteanu, de antrenorii-minune Ianovschi, Halagian, și, mai ales, să revăd în imaginație, pe gazon, arabescurile lui Gicu, care l-au umilit, în Trivale, până și pe marele Kempes!…

Şi pot uita, vreodată, acea emisiune de Vis, de la “Idoli și Legendă”, capodopera carierei mele in TV, când invitații în platoul de la Telesport, în 27 Februarie 2007, au fost Ștefan Iordache și Nicolae Dobrin, DOI PRINȚI, zămisliți din gena Geniului, doi Creatori de Frumos, care au aruncat în aer Ratingul postului TV!…

…ULTIMUL BASM al Fotbalului Românesc, cel din seara Duminicii 2 August 2020, a fost scris de Destin, care a aranjat astrele pe Cerul Bunului Dumnezeu, încât să credem că există și Ursa Mare a Dreptății!…

Când s-a încheiat duelul din Trivale, F.C.Argeș-UTA 1-1, piteștenii rataseră promovarea!… Conducând în “Regie”, cu 1-0, urcase pe prima scenă Turris Tr.Măgurele, trupă cu un excelent antrenor (Erik Lincar), dar pentru mulți un nou “Scornicești” in fotbalul nostru, având în vedere că era jucăria odraslei lui Dragnea, satrapul PSD ajuns la zdup!…

“Galeria lui Rapid n-a fost membră de partid”, aud, și acum, un refren, și Rapidulețul copilăriei mele a egalat in ultima secundă a celor șapte minute de prelungiri!

Și a trimis în Divizia A ECHIPA LUI DOBRIN, poate, așa, ca intr-o Simfonie a Destinului, pentru toate nedreptățile făcute “Gâscanului” nepereche al fotbalului românesc, de la nelăsarea să plece la marele Real Madrid, vrăjit și el de magia lui Dobrin, la umilința de la Guadalajara!

…Astă-seară, pe Mureș și pe Argeș, Ielele dansează și cântă pentru Zei ai Fotbalului Românesc dăltuiți în Nemurire de nume rare! Plâng de Neuitare!

…În Noaptea asta sacră, eu, care nu mai beau de luni bune, mă voi îmbăta cu Amintiri de Legendă!
…BUN VENIT, ACOLO UNDE VĂ ESTE LOCUL PE VIAȚĂ, U.T.ARAD ȘI F.C. ARGEȘ PITEȘTI!”

Maestre Mircea M. Ionescu, pentru acest articol vă transmitem mulţumirile tuturor microbiştilor din Argeş, dar şi din România.

Iubitori nu doar ai lui FC Argeş, ci şi ai tuturor echipelor cu tradiţie din fotbalul românesc; nu a creaţiilor postcomuniste gen Turris, care, vorba domniei-voastre, prea seamănă a Scorniceşti, a Victoria ori a Moreni.

sursa foto: Facebook/Mircea M. Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular