Cele două PSD-uri mici, ALDE şi Pro România, fuzionează

Date:

Share post:

Potrivit unei ştiri publicate azi de portalul HotNews, partidele ALDE şi Pro România ar avea în plan să fuzioneze.

Ideea nu este nouă. Şeful Pro România, fostul prim-ministru Victor Ponta, declarase, zilele trecute, că pentru ambele partide fuziunea ar fi o soluţie.

Cu atât mai mult cu cât rezultatele la alegerile locale de luna trecută plasează atât ALDE, cât şi Pro România, sub limita de 5%, necesară accesului în Parlament.

O decizie în acest sens – privind fuziunea – ar urma să fie luată de coducerile colective ale celor două partide, în următoarele zile.

Timpul e scurt, vin alegerile generale, lar pentru cele două PSD-uri mai mici, cum li se mai spune celor două formaţiuni, ratarea accederii în parlament ar echivala cu desfiinţarea de facto.

Iar PSD-ul cel mare dă semne că de data aceasta nu mai e dispus să-i ia la remorcă nici pe Călin Popescu-Tăriceanu(foto), şi cu atât mai puţin pe Victor Ponta.

La nivelul judeţului Argeş, ALDE e în proces de disoluţie şi, practic, nu contează pe scena locală, în vreme ce Pro România are organizaţii destul de solide.

Actualizare – Decizia de fuzionare a fost luată chiar în această după-amiază, pe repede înainte. Cum remarcam mai sus, timpul nu mai are răbdare cu cele două mici PSD-uri, alegerile parlamentare bat la uşă.

Noul partid, rezultat din fuziunea unui declarat „social-democrat” cu unul, tot declarat, „liberal”, se va numi Pro România Social Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular