Un avion cargo de tip Antonov AN 124 a aterizat azi dimineaţă, la Bucureşti, încărcat până la refuz cu echipamente medicale cumpărate de statul român, prin compania naţională Unifarm, din China, a declarat Adrian Ionel, şeful Unifarm.

Uriaşul avion cargo rusesc, operat de compania ucraineană Antonov Airlines, a adus cu sine aproximativ 740 de metri cubi de echipamente sanitare şi medicale: măşti de protecţie, viziere, combinezoane, reactivi chimici, combinezoane etc.

Este cel mai mare transport de echipamente medicale care soseşte în ţara noastră, de la debutul pandemiei de coronavirus.

Acestui transport îi vor urma alte celpuţin 12 transporturi similare, care vor fi efectuate, în general, de avioane mai mici (Boeing 747, Airbus 320), dar un alt gigant al aerului AN 124 va ateriza din nou pe „Otopeni” pe 14 aprilie, aducând echipamente medicale, de asemenea, din China.

Antonov AN 124 este cel mai mare avion cargo de serie din lume, produs în Rusia, la Ulianovsk, într-un număr de 55 de exemplare, până azi. Poate transporta până la 150 de tone de marfă şi cântăreşte, la decolare, peste 400 de tone.

Colosul are lungimea aripilor de 73 de metri şi e înalt de puţin peste 21 de metri…cam cât un bloc cu 10 etaje.

sursa foto: Bucharest Airports

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here