Meciul de fotbal din prima ligă din această seară (oră de start, 20) va fi ultimul în care la centru se va afla bucureşteanul Alexandru Tudor.

Născut acum 47 de ani, în Capitală, dl Tudor a debutat ca arbitru de fotbal în 1990. Nouă ani mai târziu conducea primul său joc de primă ligă, între FC Universitatea Craiova (a nu se confunda cu CSU Craiova de azi) şi Universitatea Cluj-Napoca.

Supranumit „Brad Pitt”, Alexandru Tudor şi-a construit în timp renumele unui arbitru sever, poate un pic cam prea rigid, renumit pentru largheţea cu care scotea cartonaşele roşii din buzunar şi pentru uşurinţa cu care acorda lovituri de la 11 metri.

În acelaşi timp, însă, Tudor are renumele unui arbitru corect, neimplicat în jocuri de culise sau în trucări de jocuri. Poate şi pentru că e de profesie jurist.

A arbitrat în carieră 382 de meciuri de primă divizie, fiind arbitrul român cu cele mai multe apariţii pe teren, din istoria acestui joc (următorul, Cristian Balaj din Baia Mare, are 341).

Are în palmares 32 de meciuri inter-ţări, 10 meciuri în Liga Campionilor şi 58 în Liga Europa.

De notat că, în ultimii ani, Alexandru Tudor a luat parte la multe acţiuni menite să popularizeze sportul şi mişcarea în rândurile copiilor. A luat parte la o astfel de acţiune (şi a arbitrat un joc de minifotbal) inclusiv la Piteşti, la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”.

sursa foto: Sport Total

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here