Cei „peste 100 km de autostrăzi” promişi de Guvern la începutul anului vor fi cel mult 50 (asociaţia „Pro Infrastructură”)

Date:

Share post:

Din cei „peste 100 km de autostrăzi şi drumuri expres” pe care Guvernul promitea că-i va construi anul acesta, şanse reale de inaugurare au cel mult jumătate.

La această concluzie au ajuns specialiştii asociaţiei Pro Infrastructură, citaţi de Europa Liberă.

Deocamdată, anul acesta au fost daţi în folosinţă doar 13,5 km de autostradă. E vorba de un segment din autostrada Transilvania, Nuşfalău-Suplacu de Barcău. Un ciot de autostradă nelegat de nimic, care începe în câmp şi se termină tot acolo.

„Într-un răspuns pentru Europa Liberă, reprezentanții CNAIR promit că, până la finele acestui an, alți 90 de kilometri de autostradă vor fi inaugurați”. Însă Ionuț Ciurea, președintele asociației „Pro Infrastructură”, e de altă părere decât oficialii CNAIR.

Ionuţ Ciurea dă ca sigură inaugurarea a încă 35 de km până la finele anului. Ezită însă în privința altor 45 km – drumurile expres Craiova-Pitești și Oradea-Arad – unde crede că sunt „șanse de 50%” de a fi dați în folosință.

Asta în condițiile în care „la această oră ar fi trebuit să avem gata toți cei aproximativ 90 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres”, mai arată Europa Liberă.

Pe drumul expres Craiova-Piteşti sunt şanse mari să fie dat în folosinţă tronsonul Slatina (Valea Mare)-Coloneşti, în lungime de 32 de km. Acolo au lucrat foarte bine firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Deşi au fost destule probleme (detalii, aici), stadiul lucrărilor e de peste 90%.

La ora actuală, se poate circula pe acest drum expres doar între Balş (Spineni) şi Slatina (Valea Mare).

Mai avem de aşteptat doar vreo 5 săptămâni până vom vedea cine a avut dreptate: ministrul Sorin Grindeanu, cu ai săi „peste 100 de km”, sau cei de la „Pro Infrastructură”.

sursa foto: Facebook/asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...