„Argeșenii vindecați de COVID (coronavirus) dau dovadă de altruism, implicare și empatie. Astfel, trei argeșeni au răspuns azi apelurilor făcute de autorități și au donat plasmă umană, care va fi folosită la tratarea pacienților COVID, cu ajutorul aparatului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești”, a transmis azi biroul de presă al Prefecturii.

„… doi dintre ei erau programați, fiind declarați eligibili. Li s-a alăturat însă o doamnă asistent medical, din Pitești, care a venit pentru verificări. Ea a fost declarată eligibilă, a fost programată pe loc și i s-a recoltat plasmă.

Încă un argeșean, care nu a putut dona plasmă, a donat totuși sânge. Din acesta se va extrage plasma umană, folosită la tratamentul inovator al bolnavilor de coronavirus. Donatorii de azi sunt din Pitești și comuna Coșești.

Instituția Prefectului Argeș îi încurajează în continuare pe argeșenii vindecați de COVID să doneze plasmă, cu ajutorul aparatului de plasmafereză, instalat la Pitești în urmă cu două săptămâni”, a mai informat Prefectura Argeş.

sursa foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Piteşti/Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here