Decenii la rând, încă din perioada comunistă, cofetăria „Magnolia”, situată la parterul blocului B2 de pe bulevardul IC Brătianu din Piteşti, a fost o adevărată emblemă a oraşului.

Aşa cum poate doar Simfonia Lalelelor este.

Cofetăria a continuat să funcţioneze neîntrerupt şi după 1989, preluată fiind, din 1991, de firma Magnolia Com 2005 SRL.

Din păcate, însă, azi „Magnolia” nu-şi mai poate delecta clienţii cu dulciurile şi prăjiturile care i-au făcut faimă. Unitatea s-a închis, iar proprietarii societăţii au decis să ofere spaţiul pentru închiriat eventualilor doritori.

„Nu mai găsim personal”

„Ne-a părut şi ne pare foarte rău şi mie, şi asociatei mele, doamna Ioana Popa, că a trebuit să închidem cofetăria. Însă, nu mai puteam continua. Principalul motiv a fost acela că, efectiv, nu mai găsim personal.

Patiseria şi cofetăria sunt două domenii care nu mai atrag aproape pe nimeni. În plus, s-au desfiinţat şi şcolile profesionale care pregăteau cofetari, aşa că nu mai aveam personal calificat cu care să putem continua activitatea”, ne-a povestit, cu vădită tristeţe în glas, dl Marin Tudor, unul din cei doi proprietari ai „Magnoliei”.

Fără „Magnolia”, Piteştiul e mai sărac şi mai sărat

Suntem aproape siguri că foarte mulţi piteşteni vor regreta la aflarea veştii că „Magnolia” s-a închis. La mesele celei mai vechi cofetării din Piteşti s-au legat prietenii, s-au petrecut clipe plăcute, memorabile, s-au înfiripat iubiri.

Am putea spune că fără „Magnolia”, Piteştiul rămâne o idee mai sărac. Şi un pic mai sărat, lipsind de acum încolo dulcele „Magnoliei”.

Cei interesaţi de închirierea spaţiului îi pot contacta fie pe domnul Marin Tudor, la telefonul 0744-590967, fie pe doamna Ioana Popa, la telefonul 0722-524825.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here