„Incredibilă hoție pusă la cale de Mafia PSD din Primăria Pitești, prin intermediul unei grădinițe publice, aflată în subordinea sa: pâine cumpărată de la o fabrică de familie cu 1.193 de lei (251 de euro) bucata! Hoție cu repetiție, căci operațiunea a fost repetată de cel puțin 5 ori”, a scris pe site-ul ziariştii.com cunoscutul gazetar Grigore Cartianu.

„Toate operațiunile s-au derulat prin SEAP (sistemul electronic de achiziții publice), prin achiziție directă (fără licitație). Grădinița cu program prelungit „Luminișul Pădurii” din Pitești a achiziționat, de fiecare dată, același produs („pâine albă feliată 400 grame”) de la același furnizor (SC Standard Mondopan Group SRL Piteşti).

Scandalul a izbucnit după tranzacția din 13 ianuarie 2020, pentru un lot de 110 pâini achiziționate cu 1.193 de lei bucata. În total: 131.230 de lei (27.456 de euro)”, mai scrie Grigore Cartianu, în articolul său.

Iniţial, conducerea grădiniţei cu pricina a explicat – chestie plauzibilă, altminteri – că preţul de 1.193 de lei pâinea a rezultat din simpla confuzie între punct şi virgulă. Pâinea ar fi costat, în realitate, 1,193 lei.

Un preţ apropiat de cele ale pieţei.

Din acest motiv, noi nici n-am mai scris nimic despre subiectul în cauză. Am considerat că o confuzie între punct şi virgulă nu e o ştire.

Însă, cei de la ziaristii.com au aprofundat verificările tranzacţiilor derulate prin intermediul SEAP între Grădiniţa „Luminişul Pădurii” din cartierul Trivale şi brutăria Standard Mondopan Group.

Chestie care nouă, recunoaştem, nu ne-a trecut prin cap s-o facem. Am luat de bună explicaţia de mai sus.

Ce malversaţiuni au ieşit la iveală – au ieşit, o sumedenie – puteţi citi în articolul semnat de Grigore Cartianu, pe care-l puteţi găsi accesând link-ul de mai jos:

În imagine, Grădiniţa „Luminişul Pădurii” din Piteşti.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here