Pe liniile de producţie de la uzina Dacia de la Mioveni a început deja să se producă un nou model de Dacia.

Este vorba despre Duster echipat cu motorul pe benzină de 1,3 litri, supraalimentat, care vine în două variante de putere: una de 130 CP şi una de 150 CP.

Ultima versiune, cea care promite să ofere 150 CP, devine astfel cel mai puternic automobil Dacia produs vreodată în serie.

„Am început deja producţia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tracţiune faţă. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP – Procedura de Testare a Vehiculelor Uşoare Armonizată la Nivel Mondial – n.r.) am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală care reprezenta 85% din vânzări, după care pe restul. De asemenea, în viitor Duster va avea o versiune 4×4 cu transmisie automată, însă nu putem spune cu precizie când”, a declarat presei auto din ţară directorul general al Daciei, dl Christophe Dridi.

De menţionat că, pe parcursul anului trecut, au fost scoase din fabricaţie două versiuni ale Daciei Duster. Astfel, a dispărut din ofertă modelul dotat cu motorul de 1,2 litri benzină, turbo (1,2 TCe), dar şi cel echipat cu motorul diesel supraalimentat de 1,5 litri (1,5DCi) şi cu transimise automată (EDC).

Probabil, cele două versiuni au fost eliminate din oferta Daciei pentru a „face loc” modelelor dotate cu motoare de 1,3 litri TCe.

sursa foto: Groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here