Cea mai mare pensie specială: 74.000 de lei lunar, pentru un fost şef de puşcărie din Argeş

Date:

Share post:

„Întrebarea este însă de ce oamenii care ies la pensie cu o pensie medie de 1296 de lei, nu mai vorbim de cei cu pensia minimă de 704 lei, să cotizeze o viață întreagă la stat pentru a plăti pensii ca cea unui fost procuror din comunism care a fost și comandant de penitenciar și care acum are un cumul de pensii speciale ce ajunge la 74.000 lunar?”

Rândurile de mai sus aparţin deputatului USR Claudiu Năsui. Iar pensia colosală la care face acesta referire (nu-s chiar 74.000 de lei, ci „numai” 73.890 de lei) e încasată lunar de un argeşean.

Acesta este Gheorghe Bălăşoiu (foto sus), absolvent de Drept prin anii ’60, fost procuror înainte de ’89 la mai multe instanţe din Argeş, apoi procuror-şef al Curţii de Apel Piteşti şi, de asemenea, fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, de lângă Mioveni.

„Una din suferințele României este lunga listă de privilegii pe care unii oameni mai apropiați de centrii puterii și le arogă. Acesta este și cazul pensiilor speciale. Prevederile după care acestea se oferă sunt contradicții vii: se indexează cu inflația, dar nu scad odată cu ea.

Ele sunt calculate din veniturile brute de cele mai multe ori, ajungându-se astfel la situații aberante de genul pensiilor mai mari decât salariile.

De asemenea, am ajuns să dăm pensii speciale nu doar magistraților, dar și personalului auxiliar care lucrează pe lângă ei. Nu plătim beneficii speciale doar piloților, dar și inginerilor sau însoțitorilor de bord.

Decalajele dintre românii „speciali” şi cei „nespeciali” sunt uriaşe

Practic, fiecare guvern a decis să mai fidelizeze niște persoane prin introducerea de noi categorii de privilegiați. De exemplu, guvernul Năstase care era grav certat cu legea a decis în 2004 să dea pensiile speciale, în forma actuală de calcul, magistraților.

Aceștia, în 2017 au mai primit o facilitate, anume pensionarea începând cu vârsta de 45 de ani. Din 2015, grefierii și criminaliștii au intrat și ei în clubul select al pensiilor speciale”, a mai informat deputatul Năsui.

Pe 28 ianuarie, Parlamentul este chemat să voteze eliminarea pensiilor speciale, aceasta fiind una dintre promisiunile făcute de Guvernul Orban, la instalarea sa la Palatul Victoria după căderea cabinetului Viorica Dăncilă.

sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...

Muzica zilelor noastre: O simfonistă dedată rockului

Nimeni alta decât instrumentista bucureșteană Natalia Pancec. Șef partidă...

(Galerie foto) La Boteni, canalizarea pute ”în limitele maxim admise de lege”

Mai mulți cititori ne-au semnalat că la Lunca, în...

Tot ce trebuie să știi despre jocul American Poker 2

Cazinourile online se remarcă prin fapul că oferă atât...