Ca urmare a statuării alianţei de guvernare dintre PNL, PSD şi UDMR, cele două camere ale Parlamentului şi-au schimbat azi preşedinţii, în acord cu noua configuraţie a majorităţii politice.

Astfel, la şefia Camerei Deputaţilor a fost ales liderul PSD, Marcel Ciolacu (217 voturi pentru şi 77 împotrivă), care ocupă astfel locul lăsat oricum liber de fostul preşedinte liberal Ludovic Orban. Acesta din urmă demisionase după ce a pierdut alegerile din PNL în favoarea lui Florin Cîţu.

Nedorit ca prim-ministru de niciunul dintre partidele parlamentare, „Superman” a trebuit să se consoleze cu funcţia de preşedinte al Senatului. A doua funcţie în statul român, totuşi. Plenul Senatului a votat azi (82 pentru, 25 împotrivă şi 17 anulate) instalarea lui Florin Cîţu la şefia camerei superioare a Parlamentului, post deţinut până azi de Anca Dragu, de la USR.

Dacă dna Dragu a avut o atitudine civilizată, firească (dumneaei vine din mediul corporatist, dintr-o poziţie de top management în grupul german EON), după demiterea din funcţie, la fel ca şi şeful PSD, Marcel Ciolacu, după alegere, ex-premierul Florin Cîţu (foto) a oferit, prin declaraţiile sale, o nouă mostră că e rupt de realitate şi că pluteşte învăluit în nişte aburi pe care nu-i numim aici.

„PNL este, la ora actuală, singurul partid autentic de dreapta, singurul partid liberal din România… PNL a ieşit mai puternic din negocierile cu PSD, pentru formarea noii coaliţii guvernamentale”, a declarat dl Cîţu reporterilor TV, îndată după ce a fost ales preşedinte al Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here