Tehnologia avansată în materie de bărci electrice a permis dezvoltarea acumulatorilor necesari unui astfel de transport, dar și a altor accesorii. Însă, la fel ca și în cazul autoturismelor, bateriile de ambarcatiuni electrice trebuie înlocuite la un moment dat. Află informații utile despre bateriile bărcilor și semnele care arată că este cazul să fie schimbate.

De ce să ții cont când schimbi bateria bărcii electrice!

Bateria nu mai alimentează motorul – Poate este cazul să o schimbi 

Bărcile cu motor electric sunt de diferite tipuri, în funcție de utilitatea lor. Unele ambarcațiuni sunt special concepute pentru pescuit, în timp ce altele sunt folosite pentru agrement și plăcerea de a naviga. Mentenanța bărcilor electrice este importantă pentru o durată de viață mai lungă, iar schimbarea bateriei poate interveni la un moment dat, dacă nu mai pornește motorul. Specialiștii în domeniu recomandă atenție sporită la semnele care arată că bateria nu mai funcționează la parametri normali:

  • Scurgerile de lichid în timp ce barca electrică staționează sunt indicii clare că acumulatorul este afectat. Este recomandată testarea bateriei și înlocuirea acesteia dacă nu mai poate fi reparată.
  • Motorul ambarcațiunii nu mai pornește! Este cazul să verifici bateria și să vezi dacă prezintă defecțiuni vizibile, cum ar fi rugina, crăpăturile sau umflăturile de la suprafață.
  • Coroziunea este un semn clar de acumulator afectat. Bornele defecte sunt cele care oferă indicii că este cazul să schimbi bateria.
  • Acumulatorul care nu are suficientă energie să pornească motorul poate sugera înlocuirea acestuia. În multe cazuri, o astfel de baterie nu mai poate fi salvată, și deci, trebuie substituită.

Dacă ești interesat de baterii pentru bărci poți accesa Sorgeti.ro și poți alege un acumulator în funcție de utilitate, tipul de ambarcațiune, structură și multe alte detalii tehnice.

Cum îți dai seama că bateria achiziționată nu este bună

Ca pasionat de bărci electrice începător, este firesc să te confrunți cu situații nu tocmai plăcute. De exemplu, poți achiziționa o baterie nepotrivită pentru tipul de ambarcațiune pe care îl deții. Nu te îngrijora dacă acumulatorul cumpărat nu îți folosește pentru că acest produs se poate returna și înlocui cu o altă baterie. Aici este indicat să ceri sfatul unui specialist în domeniu și să oferi detalii complete despre barcă, dar și despre acumulatorul folosit anterior.

Care este durata de viață a unei baterii pentru o barcă electrică?

În mod normal, o baterie de ambarcațiune electrică are o durată de viață de aproximativ 12 ani, potrivit informațiilor oferite de producători. Însă, dacă aceasta prezintă defecte de fabrică, este posibil ca un astfel de acumulator să se deterioreze mai repede decât ar trebui.

Cu toate acestea, tehnologia avansată în domeniu oferă destul de multă siguranță și garanția că bateriile sunt rezistente, de calitate, fără să prezinte pericole pentru mediu. În plus, producătorii pun mare preț pe fabricarea acumulatorilor ce pot fi cu ușurință reciclați.

În concluzie, se poate sublinia faptul că bateriile pentru bărcile cu motor electric pot fi înlocuite fără prea mari dificultăți, dacă semnele de eroziune sau defecțiune indică acest lucru. Ofertele în domeniu sunt variate, iar tu poți alege produsul potrivit conform tipului de motor al ambarcațiunii.

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here