După cum am anunţat azi, partidele politice de Opoziţie (PNL, USR şi PMP, în principal) vor introduce mâine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, aici

În situaţia în care votul parlamentarilor va fi majoritar în favoarea adoptării moţiunii, iar Guvernul va cădea, Opoziţia are pregătit un plan de măsuri.

Acesta vine cu nişte prevederi de bun simţ care, dacă vor fi puse în aplicare (sublinierea noastră – n.r.), vor repune ţara pe traiectoria europeană a ultimilor ani şi vor îndrepta o bună parte din lucruri.

Guvern cu maxim 15 ministere, fără cumetri şi nepoţi

„Guvernul Dăncilă va fi demis, iar în locul acestuia vom propune un guvern suplu, european, cu maximum 15 ministere şi maximum 45 de secretari de stat.

Vom demara un amplu proces de eliminare a risipei de bani publici, care va începe cu restructurarea administraţiei publice centrale, prin reducerea numărului de agenţii guvernamentale şi prin restructurarea cheltuielilor pentru bunuri şi servicii din administraţia publică centrală.

Administraţia publică pusă în slujba clienţilor, nepoţilor şi cumetrilor va fi eliminată! Administraţia publică locală va trebui să primească o finanţare corespunzătoare, prin alocarea a 100% din impozitul pe venit şi 80% din redevenţele miniere, dar şi prin cotele defalcate din TVA.

Credem cu tărie că fără educaţie nu putem să aşteptăm un viitor pentru România. De aceea, vom creşte de la 2,9% din PIB cât este în prezent, la 5% din PIB, în anul 2019, şi la 6% din PIB, în anul 2020, alocările pentru sistemul naţional de educaţie şi de cercetare.

Prin operaţionalizarea programelor PNL – masă la şcoală, after school, masteratul didactic, investiţii în reţeaua şcolară – ne asumăm ca obiectiv central -Toţi copiii merg la şcoală!-, indiferent de mediul de rezidenţă sau de situaţia economică a familiei…

Vom implementa majorarea punctului de pensie, aşa cum scrie în lege, de la 1 ianuarie al fiecărui an. Salariile din sectorul public vor urma tranşele de creştere prevăzute de lege, pentru că legea se respectă!

Ceea ce ne propunem suplimentar este eliminarea nedreptăţilor din Legea salarizării, care continuă să nemulţumeacă încă mii de angajaţi: biochimiştii, chimiştii etc. De asemenea, toate aceste măsuri vor fi implementate astfel încât să nu genereze inflaţie.

Noi nu vom permite ca veniturile populaţiei să fie erodate de o avalanşă de creşteri de preţuri. Pentru cei care vor ieşi în curând la pensie, ne vom menţine angajamentul de a creşte contribuţiile la Pilonul 2 de pensii, de la 3,75% în prezent, la 5% în anul 2019 şi 6% în anul 2020

Avem pregătit un pachet important de măsuri pentru agenţii economici din România. În primul rând, vom înlătura o parte dintre măsurile aberante implementate în ultimii doi ani: split TVA, supraacciza la carburanţi, supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. Vom avea măsuri specifice pentru stimularea angajaţilor din sectorul privat, angajaţi uitaţi cu totul de actuala guvernare…vom reda Justiţiei independenţa de care are nevoie, pentru a putea fi în continuare dreaptă şi corectă”.

sursa foto: Parlamentul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here