Ce mai face omul la 76 de ani? Evaziune fiscală de milioane, cu deşeuri de plastic

Date:

Share post:

În zilele de 25 și 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravehgerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au desfășurat 19 percheziții, pentru administrarea probatoriului în două cauze penale privind săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, pe raza județului Argeș și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea faptelor ce fac obiectul cercetărilor.

În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii au desfășurat 13 percheziții, dintre care 10 în municipiul Pitești, una în municipiul Câmpulung, una în orașul Mioveni și una în comuna Davidești.

Din cercetări s-a stabilit că doi bărbați, ambii de 52 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților achiziții fictive de bunuri, prejudiciul estimat fiind de 1.800.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte și documente contabile, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei bănuiţi, până la valoarea prejudiciului calculat în cauză.

Totodată, la primele ore ale dimineţii de astăzi, 26 iunie a.c., poliţiştii au desfăşurat 6 percheziţii domiciliare, dintre care una în Piteşti, una în Bucureşti, una în Curtea de Argeş, una în Merişani şi două în Ştefăneşti, la sediul mai multor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2015-2017, un bărbat de 76 de ani, din Piteşti, ar fi înregistrat în mod fictiv achiziţia a peste 12 tone de deşeuri din materiale plastice rezultate din procesul tehnologic, de la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate de prelucrare material plastic, cu scopul eludării de la plata taxelor către bugetul de stat.

Firma, având ca obiect de activitate colectarea de deşeuri, nu era autorizată pentru reciclarea sau distrugerea deşeurilor, nu a prezentat materialele pentru care au fost înregistrate contracte de colectare sau documente din care să reiasă predarea deşeurilor către alte firme autorizate pentru reciclare sau distrugere.

Astfel au fost obţinute bonificaţii de la Organizaţiile de Transfer a Responsabilităţii, în valoare de aproape 5.500.000 de lei, sume care, în lipsa colectării, ar fi trebuit să fie achitate către bugetul de stat prin Administraţia Fondului de Mediu.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte și documente contabile, precum şi două laptopuri, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular