Ce lucruri sunt esențiale când alegem o yală pentru ușă?

Date:

Share post:

Siguranța căminului nostru este întotdeauna pe primul loc și trebuie să avem grijă să îl dotăm cu toate echipamentele necesare ca să obținem acest lucru.

Începând cu încuietori clasice, montate la ușa de la intrare și terminând cu sisteme de alarmă mai avansate, niciodată nu este prea mult dacă vorbim de securitatea casei noastre și a celor dragi.

Tipuri de materiale pentru butucul de ușă

Primul element de siguranță și cel mai la îndemână este alegerea unui sistem de închidere simplu, dar eficient. Yala de ușă este foarte importantă când vorbim de acest aspect și necesită o atenție suplimentară în căutările noastre pentru cea ideală.

Pe lângă condițiile legate de mărime, caracteristici, specificații sau stil, un criteriu esențial este materialul din care este fabricată. Unul din cele mai frecvent utilizate compozite sunt aluminiul și alama deoarece au un preț mai accesibil și sunt mai ușor de prelucrat.

Însă, pentru o protecție sporită ai la dispoziție și opțiuni mai rezistente create din aliaje de oțel superior.

Care sunt caracteristicile specifice ale unei yale?

Există mai multe modele de cilindri de siguranță ce se împart în funcție de forma și mărimea acestora. Tipul Euro vine cu trei feluri de configurații și se găsește în mod frecvent în țara noastră potrivindu-se aproape la orice ușă din țările europene.

Este prevăzut cu diferite sisteme precum cele anti-smulgere sau anti-perforare prin montarea unor plăci de protecție adiționale. Metalul din care se constituie cilindrul de ușă pentru varianta anti-spargere este tratat special astfel încât să fie rezistent.

Mai sunt și alte modele de butuci ca cele britanice sau ovale ce sunt ușor diferite față de tipurile europene în ceea ce privește mărimea sau forma lor.

În cazul unui cilindru de tip scandinav instalarea se poate realiza pe orice parte a ușii, iar mecanismul intern este prevăzut cu discuri de securitate și nu cu pini ca la celelalte.

Tipurile de cheie – modele disponibile

Ai la dispoziție multiple variante de chei, fiecare cu sistemul ei propriu, iar opțiunea ta depinde de ce îți dorești de la un astfel de dispozitiv. Unul din cele mai vechi tipuri este cheia frezată plată ce reprezintă o formă clasică, simplă, iar ca și caracteristică principală are pinii așezați în linie.

Aceasta nu oferă o protecție foarte ridicată decât dacă alegi o variantă premium ce reprezintă garanția unei securități sporite.

Cheia cu amprentă sau reversibilă este frezată și găurită la fel pe ambele fețe și se introduce de obicei în poziție orizontală. Combinațiile sunt infinite și se diminuează riscul ca o cheie să poată deschide mai mulți cilindri la întâmplare.

Cheia cilindrică folosește un sistem diferit față de primele două care se bazează pe un număr specific de pini și arcuri.

La fabricarea unei chei cilindrice sunt utilizate discuri rotative cu perforații speciale ceea ce o face mai sigură și mai complicată de pătruns împotriva unui eventual hoț. Au un preț mai ridicat și deseori nu pot fi duplicate datorită sistemului avansat prevăzut cu dinți tridimensionali.

Numărul de pini contează?

Numărul de pini nu este neapărat important, însă modelele cu mai multe rânduri de pini sau în care aceștia sunt dispuși oblic ori lateral vor face cu siguranță diferența.

Compoziția, alături de dispunerea pinilor și a arcurilor sunt la fel de esențiale, iar materialele ca oțelul călit și configurațiile specifice anti-lovire ajută foarte mult la creșterea rezistenței sistemului de apărare al ușii. Pinii de dimensiuni speciale ori cei magnetici vor forma un echipament modern și durabil o lungă perioadă de timp.

yală de ușă metalică va oferi întotdeauna protecție, mai ales dacă materialele folosite sunt de înaltă calitate.

Când vrei să te simți în siguranță în casa ta nu ezita să investești într-un sistem modern de închidere al ușii ce îți va oferi negreșit protecția mult râvnită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...