Cu ceva vreme în urmă, Guvernul de la Bucureşti decisese să ofere bani din fonduri publice presei româneşti, drept răsplată pentru mediatizarea campaniei guvernamentale de prevenţie a răspândirii coronavirusului.

Banii (40 de milioane de euro, în total) au fost destinaţi tuturor categoriilor de presă: posturi de radio şi TV naţionale, regionale şi locale, presă tipărită locală şi naţională şi presă online, împărţită şi aceasta între locală şi naţională.

Potrivit unui articol publicat azi de site-ul de analiză a presei Pagina de Media, „Grupul Intact va lua cea mai mare „felie” din campania de informare prin care Guvernul sprijină presa: peste 3,3 milioane de euro pe durata celor patru luni de campanie, prin Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Radio ZU, dar și prin Jurnalul Național și site-urile grupului”.

„Grupul Pro TV (TV plus online) are în jur de 1,8 milioane”.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Argeş, Guvernul a direcţionat bani către:

Argeşul Liber SA (ziarul Argeşul liber, 3.446 euro pentru mediatizare pe site şi 14.471 de euro pentru mediatizarea în ziarul tipărit). În total, 17.917 euro.

Jurnal C&G SRL (săptămânalul Jurnal de Argeş, care va primi 2.462 de euro pentru mediatizare pe site şi 17.726 de euro pentru mediatizarea în publicaţia tipărită). În total, 20.188 de euro.

Cotidian Top SRL (ziarul Top, 1.477 de euro pentru site).

Realitatea Argeşeană SRL (1.625 de euro pentru mediatizare online).

Brio Media SRL (ziarul Curierul Zilei, 14.771 de euro pentru mediatizarea în ediţia print).

Lista de mai sus e doar una parţială, pentru că în lucru mai sunt şi alte solicitări. O vom actualiza atunci când vor exista date disponibile oficial.

De notat că toată presa locală din ţară, luată laolaltă, a primit doar vreo 450.000 de euro, mai puţin decât oricare dintre televiziunile zise „naţionale”. De altfel, principalii beneficiari ai acestor bani sunt televiziunile de la Bucureşti.

În ce ne priveşte, am urmat exemplul unor instituţii media prestigioase (Recorder, Newsweek România sau G4Media) şi nu ne-am înscris pentru a primi bani guvernamentali.

A fost, dacă vreţi, o chestiune de opţiune personală, care nu reproşează nimic publicaţiilor care s-au înscris. Fiecare cu alegerea lui.

Cifrele stipendiilor guvernamentale, aşa cum au fost ele publicate de cei de la Pagina de Media, le puteţi găsi accesând link-ul de mai jos:

https://www.paginademedia.ro/2020/06/lista-posturi-tv-site-uri-bani-presa-guvern

sursa foto: sutu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here