Astăzi, 19.02.2020, a fost convocat de urgență Centrul Local de Combatere a Bolilor în vederea aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării pestei porcine africane la porcii domesticii din exploatația comercială S.C. DANBRED ARGEȘ S.R.L. – fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42090 capete, localitatea Slobozia, comuna Slobozia.

      În județul Argeș în prezent, sunt confirmate și active următoarele focare și cazuri de pestă porcină africană :

  • 1 focare de pestă porcină africană într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Voroveni, comuna Davidești, care în prezent este activ;
  • 3 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitatea Slobozia, care în prezent sunt
  • 14 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, care în prezent sunt active.

Vă reamintim că, pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. 

         Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș  este în stare de alertă maximă.

De reţinut:

Este mai bine să raportaţi orice suspiciune de boală, astfel încât să preîntâmpinăm răspâdirea bolii!

Biroul de presă al Prefecturii Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here