Drama pe care trebuie să o trăiască familia unui copilaş de numai 4 ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat ca să-i poată fi tratată o banală carie, nu este nici pe departe singulară în peisajul medical argeşean.

Aproape că nu e an în care astfel de întâmplări să nu se producă, iar dirguitorii Sănătăţii din Argeş par să nu ştie ce trebuie făcut pentru ca astfel de drame să nu se repete cu o ciclicitate terifiantă.

Unul din ultimele cazuri de acest fel, petrecut acum aproape un an, este cel al familiei Fotache din comuna Moşoaia de lângă Piteşti, despre care am informat la vremea respectivă.

Cel de-al doilea copil al soţilor Fotache n-a mai apucat să vadă, viu, lumina zilei, în ciuda faptului că mama, dna Alina Fotache, a anunţat din timp medicul curant, ginecologul Iulian Andronic, de la Spitalul Judeţean Argeş (în imaginea de sus) despre faptul că simte că e ceva în neregulă cu sarcina.

Dnei Fotache i s-au prescris, în schimb, doar câteva pastile de No Spa şi a fost trimisă, efectiv, la plimbare.

Deznodământul a fost că bebeluşul s-a născut mort. Cât despre anchetele declanşate la plângerile dnei Alina Fotache (la Poliţie, la Parchet, la Colegiul Medicilor), deocamdată, nicio măsură concretă.

Anchetele cu pricina n-au ajuns, nici după aproape un an, la vreo concluzie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here