Am relatat despre incidentul recent, al unui copilaş de numai patru ani, din Piteşti, care a intrat în comă în urma unei anestezii care i s-a făcut la clinica privată TeddyCare (sau Teddy Care) din Piteşti.

Copilul fusese anesteziat pentru a-i putea fi tratate câteva carii (obturaţii de canal, în limbaj de specialitate).

Au fost deschise mai multe anchete, printre care una a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Aceasta din urmă a decis, în urma verificărilor, să amendeze clinica TeddyCare cu suma de 20.000 de lei.

Motivul ar fi acela că unitatea medicală nu avea dotările necesare terapiei intensive, obligatorii câtă vreme acolo se practicau curent genul de anestezii în urma căruia i s-a făcut rău copilului în cauză.

Conducerea clinicii stomatologice Teddy Care din Piteşti, pe de altă parte, susţine că a respectat toate normele şi procedurile legale.

Pe de altă parte, Poliţia a deschis un dosar penal, deocamdată in rem, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Anchete similare, vizându-i pe medici, au mai deschis şi Colegiul Medicilor, respectiv Colegiul Stomatologilor, dar şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here