Afirmaţia din titlu nu e nici ironică, nici hiperbolizată în vreun fel. E doar purul şi tristul adevăr.

Lipsa apei potabile e o problemă cronică în satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, judeţul Argeş, despre care aproape am obosit să tot scriem.

În satul cu pricina a copilărit fostă preşedintă a PNL şi actuala senatoare, Alina Gorghiu. „Aici a crescut Alinuţa”, se mândresc foştii ei consăteni din Argeş. Mama dnei Gorghiu încă locuieşte la Valea Brazilor, deşi, probabil, lipsa apei potabile o va determina într-o bună zi să ia drumul oraşului.

Lipsa apei în comunitatea de acolo, în perioada pandemiei de coronavirus, în care spălatul des al mâinilor e vital, face ca situaţia să capete accente dramatice.

Cu toate acestea, autorităţile locale din Argeş (şi cele de dinainte de bascularea Puterii, dar şi cele actuale) par a nu se sinchisi prea tare de drama sătenilor din Valea Brazilor.

Oamenilor le pasă, acolo unde autorităţile nu se sinchisesc. S-a scumpit apa, s-a ieftinit omenia

S-au sinchisit, din fericire, compatrioţi cu suflet mare: chiar la ora redactării acestor rânduri, un grup de bucureşteni, membri ai asociaţiei „Public Attitude”, care îşi are sediul chiar în satul Valea Brazilor, vin spre Valea Brazilor cu maşinile încărcate cu butoaie cu apă potabilă.

Ar fi fost mai simplu, fireşte, dacă prefectul de Argeş, de comun acord cu ceilalţi membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, ar fi dispus ca o cisternă să le livreze, săptămânal, apă sătenilor din Valea Brazilor.

„Mi-a spus (prefectul Emanuel Soare – n.r.) că se va gândi la problema noastră luni sau marţi”, ne-a spus dna Simona Niculescu, fondatoarea asociaţiei „Public Attitude” din Băiculeşti.

Până atunci, prefectul Soare a trimis o adresă Primăriei din Băiculeşti, prin care cere primarului Dragnea (PSD) şi Consiliului Local să se conformeze deciziilor Justiţiei, privind reabilitarea drumului şi extinderea reţelei de apă în sat.

Sătenii din Valea Brazilor aşteaptă, însă, măsuri concrete, imediate, privind apa de care au mare nevoie. Oamenii au nevoie de apă, nu de adrese oficiale. Alea nu rezolvă, după cum s-a văzut, mai nimic.

sursa foto: Public Attitude

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here