Musceleanul Dan Nistor, căpitanul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, este unul dintre cei mai valoroşi şi în formă mijlocaşi din România.

Spune asta foarte multă lume. Inclusiv adversari din campionatul intern. Chiar şi cei de la FCSB spun că se tem de Nistor, înaintea derby-ului de la finele acestei săptămâni.

Printre foarte puţinii care nu e de aceeaşi părere, în ce îl priveşte pe fotbalistul născut acum 31 de ani, la Rucăr, e selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Cosmin Contra.

Lansat şi el, în fotbalul mare, la aceeaşi formaţie, Dinamo, pe vremea când era jucător.

Accidentat la debutul campionatului, Dan Nistor a apucat să joace numai 7 partide, plus o a opta, în Cupa României, contra „Bătrânei Doamne” din Arad.

Cifrele lui Nistor sunt, însă, extraordinare: în opt jocuri a marcat de patru ori şi a oferit coechipierilor nu mai puţin de nouă pase de gol. Un gol la fiecare două meciuri şi mai mai mult de o pasă decisivă pe meci!

Pentru comparaţie, toţi mijlocaşii din lotul FCSB, luaţi laolaltă, nu au realizările lui Dan Nistor.

În ciuda formei sale sportive extraordinare, până acum selecţionerul Contra nu l-a convocat niciodată pe Dan Nistor la naţională. De altfel, argeşeanul are o singură selecţie la activ, acum 6 ani, şi aceea la un amical cu modesta echipă a statului Trinidad-Tobago.

Situaţia sa e asemănătoare cu a unui alt fost dinamovist, atacantul Ionel Ganea, pe care selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă, nu-l convoca la naţională, deşi Ganea dădea gol după gol în campionat.

„Câte goluri trebuie să mai dau, nea Piţi, ca să mă chemi şi pe mine la naţională? Mă scuzi că-s golgeterul campionatului”, i-ar fi spus atacantul lui Piţurcă.

Să sperăm că pentru meciurile cu insulele Feroe şi Norvegia (12, respectiv 15 august), dl Contra va realiza că, totuşi, un jucător ca Nistor ar putea fi util primei reprezentative.

sursa foto: Facebook/Dan Nistor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here