Aseară, 29 persoane au murit şi 27 au fost rănite, unele, grav şi foarte grav, după ce un autocar care transporta turişti germani a căzut într-o prăpastie, în Portugalia.

Catastrofa rutieră s-a produs în apropiere de orăşelul Canico (de mărimea oraşului Curtea de Argeş, de la noi), pe insula Madeira, din Oceanul Atlantic, un teritoriu ce aparţine de Portugalia.

La bordul autocarului se aflau în total 57 de oameni, dintre care doi şoferi, restul turişti.

Primarul oraşului Canico, Filipe Sousa, a declarat reporterilor TV că autocarul ar fi distrus un imobil înainte de a cădea în prăpastie şi că există posibilitatea ca vehicului să fi lovit şi câţiva trecători.

Zeci de ambulanţe au intervenit, acordând primul ajutor răniţilor. Supravieţuitorii tragdiei – cea mai mare catastrofă rutieră din istoria Portugaliei – au fost transportaţi la spitale din capitala insulei, Funchal.

Potrivit ziarelor portugheze, autocarul implicat e un model MAN, de producţie germană, fabricat în anul 2013, iar cel care se afla la volan era un şofer cu peste 25 de ani de experienţă.

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a sosit pe insula Madeira în cursul zilei de azi, pentru a se asigura că răniţii primesc cele mai bune îngrijiri posibile.

Cauza producerii accidentului încă nu a fost determinată cu precizie.

sursa foto: captură video TV France 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here