Pentru iubitorii fotbalului din Argeş, numele Cătălin Barbu are mai multe rezonanţe. Pentru că îl poartă atât fiul marelui Jean Barbu („Cobra”), dar şi fostul manager al clubului din perioada Cornel Penescu, una dintre cele mai negre din istoria clubului.

În prezent observator de joc la Federaţia Română de Fotbal, Cătălin Barbu, fostul manager, n-a refuzat invitaţia noastră la o scurtă discuţie despre FC Argeş de atunci şi FC Argeş de acum.

Dl Barbu nu e un personaj foarte iubit de galeria alb-violetă. Mulţi îl asociază cu acele vremuri tulburi, marcate de lipsuri financiare, de problemele penale ale patronului etc.

De fapt, Cătălin Barbu a fost, atunci, şi un fel de paratrăsnet, dumnealui atrăgându-şi, adesea, reproşuri pentru chestiuni ce nu-i erau totdeauna imputabile.

Citind interviul de mai jos veţi descoperi un om echilibrat – e şi trecerea anilor de „vină” – care a muncit, totuşi, cu pasiune pentru FC Argeş şi care continuă să iubească acest club.

Reporter: Cum vi se pare FC Argeş de azi, domnule Cătălin Barbu? Ar putea să termine campionatul pe un loc de promovare?

Cătălin Barbu: Argeşul de azi e o echipa solidă, cu un antrenor foarte bun (Emil Săndoi – n.n.), competent. În plus, Piteştiul are un primar (Cornel Ionică – n.n.) care iubeşte fenomenul şi care susţine echipele sportive ale oraşului. La fel şi dl Cristian Gentea. Consider ca în iarnă, cu câţiva jucători noi, echipa ar putea termina pe primul loc, mai ales că, aşa cum spuneam, are calitate, dar are şi susţinere financiară foarte bună.

Reporter: Dacă aţi fi azi din nou manager, aţi fi capabil să rezolvaţi problemele care împiedică echipa să promoveze în prima ligă?

Cătălin Barbu: E un subiect delicat, pe care nu doresc să-l discut, deocamdată.

Reporter: Când credeţi că vom putea vedea din nou, la Piteşti, un meci de fotbal dintr-o cupă europeană? Cu FC Argeş protagonistă, fireşte.

Cătălin Barbu: M-aş bucura să se întâmple curând; sperăm să ne bucurăm din nou de un astfel de eveniment. M-aş bucura enorm şi eu, şi mii de iubitori al lui FC Argeş, ca echipa mea de suflet să ajungă să joace iar în cupele europene. Dar până atunci trebuie să se facă tot posibilul ca echipa să ajungă să joace în primul eşalon.

Reporter: Sunteţi mulţumit de munca dv din trecut, de manager al lui FC Argeş?

Cătălin Barbu: Poate că s-ar fi putut face mai mult, mai bine. Am, însă, conştiinţa împăcată că am muncit cum am putut eu mai bine, în nişte condiţii vitrege, departe de cele de acum. Sunt bucuros că mulţi jucători plecaţi de aici, din perioada când eu conducem clubul, au confirmat ulterior.

Ţin legătura cu mulţi foşti jucători, sunt băieţi minunaţi, fotbalişti talentaţi care au crescut aici, mulţi sub conducerea mea, mulţi pe care i-am susţinut. Cei mai mulţi activează în primele doua ligi, Briceag la CSU Craiova, Răuţă la FC Voluntari, Wallace la Dunărea Călăraşi…sunt jucători buni, din care unii vor ajunge şi mai sus.

Reporter: Nu aţi fost, de-a lungul anilor, tocmai un răsfăţat al presei, domnule Barbu.

Cătălin Barbu: Nu, nu am fost răsfăţat de toată presa, aşa e. Dar nu port niciunui jurnalist care m-a criticat ranchiună. Prefer să consider că fiecare şi-a făcut treaba lui aşa cum a ştiut şi a putut, poate fiecare avea propriul interes. Poate şi eu am greşit faţă de presă. Eram prea vulcanic, de multe ori aveam dreptate, că vorbeam cu regulamentul în faţă şi cu dorinţa de a promova lucrurile pozitive.

Nu am nimic cu nimeni, însă. Am vrut şi vreau să am o relaţie bună cu toţi cei cu care am luat contact, ca manager al lui FC Argeş, acum ca observator FRF. Îmi cer scuze dacă cumva am greşit faţă de cineva; eram la o vârstă fragedă. Însă, sunt o persoană loială şi când lucrez cu cineva sunt fidel, sincer şi corect.

Reporter: Revenind la FC Argeş de azi, suporterii vor, totuşi, să vadă echipa în prima ligă. Locul Argeşului nu e lângă Baloteşti şi Miroslava, ci lângă Steaua şi Dinamo.

Cătălin Barbu: Ştiu asta mai bine decât mulţi. Şi eu vreau să văd Argeşul acolo unde îi e locul. Deocamdată, însă, există impedimentul major numit regulament. Există o legislaţie şi nişte regulamente care trebuie respectate.Aţi văzut ce au păţit echipele care nu le-au respectat. Uitaţi-vă la ASA Târgu-Mureş, uitaţi-vă ce probleme au cei de la Timişoara (ACS Poli-Recaş, n.n.), Pandurii la fel…Eu sunt convins că actuala conducere a clubului va şti să facă în aşa fel încât FC Argeş să promoveze legal, corect, în prima ligă. De ce nu, chiar la finele acestui sezon.

Oricum, pentru mine a fost o onoare că am fost conducător al unui club cum e FC Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here