Cât timp va fi, de fapt, închis traficul rutier pe DN7 Valea Oltului? Ce variante de ocolire au șoferii

Date:

Share post:

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat ieri că traficul rutier pe DN 7 Valea Oltului se va închide pe timpul zilei, între 8 iulie și 9 august.

Închiderea circulației rutiere ar fi musai necesară pentru ca lucrările de defrișare, pe viitorul lot 2 al autostrăzii Pitești-Sibiu, să se poată desfășura normal.

Concret, ar urma să fie închis tronsonul dintre Boița (ieșire de pe autostradă) și Brezoi, zilnic între orele 7 și 20. Acolo, constructorul din Turcia al lotului 2 de autostradă, asocierea dintre firmele Mapa Insaat și Cengiz Insaat, ar urma să se ocupe de defrișări.

CITIȚI ȘI: Un coșmar devenit realitate: DN7 Valea Oltului se închide timp de o lună, între 8 iulie și 9 august

Dincolo de obiecțiile mai mult sau mai puțin temeinice, de genul ”de ce acum și nu în afara perioadei concediilor” sau ”de ce ziua și nu noaptea”, mai sunt și alte aspecte de discutat.

”Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente”, cred cei de la Asociația Pro Infrastructură.

”Se putea face această operațiune de defrișare oricând altcândva în timpul anului în afara vârfului de trafic, cu o rută alternativă pregătită din timp pentru șoferi”, e de părere Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în perioada ministeriatului lui Cătălin Drulă.

Ce urmează după 9 august?

Să presupunem că trece luna de zile de coșmar promisă de ministrul Sorin Grindeanu și că defrișările se vor fi încheiat. Ce urmează, însă, după 9 august? Lucrările de execuție efectivă la autostradă abia de atunci încolo vor începe cu adevărat.

Există, prin urmare, temerea justificată că perioada de închidere a circulației rutiere pe Valea Oltului va trebui prelungită. Cel puțin între Boița și Brezoi.

”Greu de crezut că închiderea va fi doar de o lună. Nu ar fi exclus să dureze dublu. Mai mult, defrișările acestea se fac doar pentru studiul geotehnic (foraje), NU pentru lucrări. Acelea vor fi… la Sfântul Așteaptă. Iar în timpul lucrărilor vor veni, probabil, alte restricții”, au conchis cei de la Asociația Pro Infrastructură.

CITIȚI ȘI: Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Ce variante de ocolire au șoferii?

Ca să ajungă de la Râmnicu-Vâlcea spre granița de vest (Nădlac), transportatorii pot alege ruta prin pasul Lainici, prin Târgu-Jiu-Petroșani-Simeria, cu reintrare acolo pe autostrada A1. E un traseu mai lung cu 42 km decît cel prin Sibiu și cu timpi mai mari de parcurs, din cauză că nu se merge deloc pe autostradă.

Ar mai fi, pentru traseul București-frontiera cu Ungaria de la Nădlac, vestitul DN1. Acela e un drum care abia face față traficului actual. Pur și simplu, DN1 nu poate prelua și traficul de pe Valea Oltului. Pe lângă ambuteiajele clasice, de weekend, ar urma altele, și mai și, zi de zi.

Ruta prin Pitești-Câmpulung-Brașov e și ea de evitat. De la Câmpulung Muscel până aproape de Brașov starea drumului e jalnică și mai sunt și restricții de tonaj pe alocuri. Abia anul acesta începe reabilitarea și modernizarea acestui drum. Detalii, aici.

Pentru șoferii de autoturisme, o variantă la îndemână ar fi DN7C Transfăgărășan. În weekend-uri, însă, și parcugerea Transfăgărășanului e o aventură, din cauza aglomerației și a multiplelor restricții pricinuite de competiții sportive. În plus, pe Transfăgărășan se poate circula doar ziua. La fel stau lucrurile și cu Transalpina.

ACTUALIZARE

CNAIR a anunțat azi că orele între care circulația rutieră e închisă pe Valea Oltului vor fi 6, respectiv 20.

surse foto: ArgeșulOnline.ro, Facebook/Mălin Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Perioada ideală în care să vizitezi orașul București

Vrei să vizitezi capitala României și să te bucuri...

Un veteran japonez la FC Argeș: Takayuki Seto (38 de ani)

FC Argeș a anunțat aseară legitimarea mijlocașului japonez de...

Trafic rutier deviat, pentru montarea de grinzi la autostrada Pitești-Curtea de Argeș

Din cauza lucrărilor la autostrada Pitești-Curtea de Argeș, traficul...

6 metode inedite prin care-ți poți dezvolta inteligența emoțională

Creșterea inteligenței emoționale nu este doar un avantaj competitiv,...