Nu mai este mult până la începerea şcolii, astfel că pregătirile pentru acest eveniment sunt în toi. Cele mai importante achiziţii ce trebuiesc făcute, rechizitele, sunt o prioritate atât pentru şcolari cât, mai ales, pentru părinţi. Ghiozdanul este cel mai important accesoriu ce trebuie achiziționat. Pe lângă acesta, lista de cumpărături trebuie să mai cuprindă: penar, creioane, stilou, creioane colorate, radieră, ascuțitoare, riglă, acuarele, bloc de desen, carioci, caiete, coperte pentru cărţi.

Astfel că părinţii trebuie să scoată din buzunar, fără a lua în calcul uniforma şcolară şi echipamentul pentru orele de educaţie fizică, în medie 350 de lei. Prețul rechizitelor variază în funcție de modelul dorit, suma minimă pentru achiziționarea unui ghiozdan este de 50 lei, acesta ajungând până la câteva sute de lei. Celelalte produse au prețuri mai accesibile: prețul unui stilou pornește de la 5 lei, al unui caiet de matematică sau dictando de la un leu, iar a unui bloc de desen de la 1,7 lei.

Cele mai vândute produse sunt, desigur, cele colorate sau cu personaje din filmele de desene animate, în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani. În cazul liceenilor, rechizitele în pas cu moda sunt cele mai căutate.

Astfel, cu ghiozdanul echipat complet, elevii vor păşi cu încredere în noul an şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here