În urmă cu câteva zile, Victor Agafiţei, un om de afaceri din Râşnov, judeţul Braşov (proprietar al unei pensiuni din localitate, între altele) a dorit să se delecteze parcurgând faimosul drum alpin Transfăgărăşan, plecând dinspre Sibiu către Curtea de Argeş.

Din cele povestite de dl Agafiţei, numai delectare n-a fost. Reproducem impresiile sale de călătorie, de la finalul săptămânii trecute.

„Am fost azi (19 septembrie – n.r.) la o plimbare pe ruta Braşov – Bâlea lac – Curtea de Argeş – Brasov. Superb până la Bâlea, apoi tunelul de la Bâlea … apoi am ajuns în judeţul Argeş, înapoi în timp, în 1996 parcă;

… dezastru, au urmat 200 de km (Transfăgărăşanul, plus şoseaua Curtea de Argeş-Câmpulung-Bran – n.r.) în care nu a existat un metru de asfalt drept, nimic, nada … zero, numai gropi şi denivelşri imense. În Argeş am observat foarte multe maşini noi … şi scumpe, BMW, Mercedes, Porsche, Audi… si acum întrebarea.

Ce faceţi cu ele? Care e ideea să cumperi maşini de genul acela când sincer …e periculos să mergi pe jos pe acolo, îţi rupi gleznele. Aici probabil avem încă un exemplu de nepăsare tipic românească; la cum arată judeţul ăla, trebuie o răscoală acolo, e inadmisibil să rămână totul parcă blocat în timp.

După cei 200 de km plini de nervi, un arc rupt şi înjurături noi, proaspăt inventate, am ajuns în Fundata (judeţul Braşov) înapoi la civilizaţie”.

Triste rândurile turistului braşovean dar, din păcate, cât se poate de reale. Cine a mers cu maşina pe ruta parcursă de dânsul ştie prea bine că aşa stau lucrurile cum sunt descrise mai sus.

Ar fi multe de spus despre drumurile din judeţul Argeş, şi desspre cele naţionale, gestionate de la Bucureşti, dar şi despre cele judeţene, gestionate la nivel local. O vom face în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here