Azi, la trei zile de alegerile locale, se cunoaşte deja componenţa Consiliului Local Piteşti, după cum se cunoaşte foarte bine că Piteştiul are deja un primar „de cuvânt”, în persoana pesedistului Cristian Gentea.

Mandatele de consilier local au revenit PSD (opt), PNL (şapte) alianţei USR-PLUS (şase) şi PMP (două).

Teoretic, o alianţa post-electorală între PNL şi cei de la USR-PLUS ar asigura o majoritate confortabilă, de 15 consilieri din 23. Cum însă „blaturile” sunt un ingredient foarte cunoscut în politica locală, n-am băga mâna în foc că nu se vor face şi de data aceasta.

Deocamdată, e fierbere mare la partidele de opoziţie, în ceea ce priveşte ocuparea celor două posturi de viceprimari.

Potrivit cutumei, ar trebui ca aceştia să fie de la PNL, unul, respectiv de la USR-PLUS, celălalt.

De la alianţa USR-PLUS favorit să fie propus viceprimar este dl Mihai Mihăilescu, preşedintele USR Piteşti. PMP, deşi are doar doi consilieri, se gândeşte să supună votului consilierilor candidatura fostului poliţist Dănuţ Dinu.

Unul dintre cele două posturi de viceprimar e vizat şi de pesedistul Dumitru Tudosoiu, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, însă, alegerea dumnealui e doar una ipotetică.

E prea puţin timp pentru astfel de aranjamente de amploare.

Interesant e ce se petrece în tabăra PNL, unde – zice-se – ar trebui să fie propus dl Mihai Coteţ, cel care ar fi acceptat să renunţe la candidatura la Primărie (în favoarea transfugului de la PSD, Sorin Apostoliceanu), în schimbul promisiunii că va fi propus viceprimar.

Însă, din câte ştim noi, postul de vice cuvenit PNL-ului e dorit foarte tare şi de fostul vice Apostoliceanu. Lucru cu care mulţi liberali nu ar mai fi de acord. Le-o fi fost de ajuns o găluşcă, a doua ar fi deja prea mult.

Chestiunea va fi tranşată, foarte probabil, în prima şedinţă a noului Consiliu Local Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here