România a luat o decizie în legătură cu cetăţenii care vin din ţări cu indici mai mari de infectare decât cel al nostru.

Astfel începând de azi de la miezul nopţii, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă (Israel, Spania, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Belgia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Ungaria, Ucraina, Austria şi altele) şi vor avea o şedere mai mare de trei zile în România, vor intra în carantină.

“Pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat decât al ţării noastre se impun mai multe reguli. Cei care vin să stea pentru trei zile în România pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să efectueze, la cerere, un test. Testul fiind negativ şi asimptomatic, la 10 zile pot ieşi din carantină. Ceilalţi rămân în continuare pentru cele 14 zile în carantină”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de agenţiile de presă.

Lista completă a ţărilor afectate de decizia autorităţilor de la Bucureşti, privind carantina, poate fi consultată aici:

INTRI ÎN CARANTINĂ DACĂ VII ÎN ROMÂNIA DIN ACESTE ȚĂRI Țările incluse de România pe lista galbenă. Intri în carantină…

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 5 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here