Un cumplit accident de circulaţie a avut loc în această dimineaţă pe autostrada A2 (autostrada Soarelui) Bucureşti-Constanţa, în apropiere de oraşul Medgidia, pe sensul de mers spre mare. S-au tamponat nu mai puţin de 55 de maşini, rezultând 16 persoane rănite, unii grav.

Între victime se numără şi şapte copilaşi, care mergeau la mare împreună cu părinţii lor. ISU Dobrogea Constanţa a declanşat planul roşu de intervenţie. Circulaţia a fost oprită total, pentru a permite intervenţia echipajelor de salvatori. Spre prânz, circulaţia a fost redeschisă pe o singură bandă, după ce traficul fusese deviat.

Zeci de echipaje SMURD şi ale Ambulanţei au intervenit în sprijinul răniţilor

Cozile de maşini atinseseră, la un moment dat, lungimea de aproximativ 15 km. Deocamdată, Poliţia Rutieră Constanţa îi sfătuieşte pe cei ce doresc să ajungă pe Litoralul românesc al Mării Negre să aleagă rute alternative, cum ar fi, spre exemplu, aşa-numita şosea veche.

Cozile de maşini filmate din elicopter

Aproximativ 150-160 de persoane au primit îngirjiri medicale la faţa locului. Nu s-a înregistrat niciun deces, însă, pagubele materiale sunt enorme. Zeci de maşini vor ajunge, probabil, la fier vechi.

Din primele informaţii furnizate de Poliţia Rutieră, accidentul în lanţ a avut drept cauze ceaţa de pe sectorul respectiv de drum, viteza excesivă şi nepăstrarea distanţei de siguranţă faţă de automobilele din faţă.

Actualizare – După ce circulaţia pe ambele benzi ale autostrăzii, pe sensul de mers spre Litoral, a fost restablită, un alt carambol a avut loc pe A2. De data aceasta, doar cinci maşini au fost implicate. Două persoane au fost rănite. Cauza noului carambol pare să fie, nepăstrarea distanţei între vehicule, corelată cu viteza excesivă.

surse foto: captură video Poliţia Română, ISU Dobrogea Constanţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here