Caractere alese la ISU Argeş: subofiţerul pompier Adrian Predescu

Date:

Share post:

Deși se afla în timpul liber, un pompier, subofițer – conducător auto în cadrul Detașamentului de Pompieri Mioveni – a intervenit, astăzi, primul, la accidentul rutier din zona Clucereasa, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în glisieră.

Pentru pompieri, a fi salvator a devenit un mod de viață. 

La fel este și pentru plutonierul major Predescu Ion Adrian, care, mânat de pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și de spiritul civic, a acționat, fără să stea pe gânduri, și a făcut tot ce știa că trebuie în astfel de situații: a evaluat situația și starea de sănătate a victimei, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, ba chiar l-a sunat pe comandantul de subunitate, care a alocat, imediat, forțele pentru acest caz.

Apoi, cu tact, a discutat cu victima, asigurându-i acesteia confortul psihic necesar, s-a convins că nu are leziuni grave, a ajutat-o să iasă din mașină și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Totodată, a deconectat bateria autoturismului, asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Chiar dacă starea persoanei implicate în accident nu a fost gravă (ceea ce ne bucură foarte mult) și în urma evaluării și de către echipajul SMURD sosit la fața locului, aceasta a refuzat transportul la spital, suntem convinși că ajutorul acordat de colegul nostru a contat enorm.

Știm că și-a făcut doar datoria, dar îl felicităm și îi mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă!, se spune într-un comunicat de presă al ISU Argeş.

Ne face plăcere să publicăm astfel de ştiri, iar faptul că la ISU Argeş lucrează astfel de oameni ne dă tuturor un sentiment de siguranţă şi linişte.

În imaginea de sus, subofiţerul şi Omul Adrian Ion Predescu, în timpul unei intervenţii.

sursa foto: ISU Argeş

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...