Afirmaţia din titlu aparţine consilierului local PNL Narcis Sofianu, care a răspuns, în cursul zilei de azi, solicitării formulate de Argeşul Online, de a comenta ipoteza unei eventuale candidaturi a fostului primar Tudor Pendiuc (foto) la Primăria din Piteşti, din partea liberalilor.

Precizăm că ipoteza respectivă a fost vehiculată, zilele trecute, inclusiv în presă.

În calitatea sa de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL din judeţul Argeş, dl Sofianu a avut o părere cât se poate de tranşantă:

„După cum probabil se ştie, în PNL avem un cod de integritate care interzice oricărei persoane condamnate penal, trimisă în judecată sau aflată în curs de cercetare penală, să candideze la alegeri. Se cunoaşte, domnul Pendiuc este trimis în judecată, acuzat fiind de comiterea unor infracţiuni de corupţie. Ca atare, o eventuală candidatură a domniei-sale, pe listele PNL, este exclusă, până ce Justiţia nu se va fi pronunţat, definitiv şi irevocabil, în sensul nevinovăţiei domniei sale. Deocamdată, nu este cazul”, a declarat dl Sofianu.

Precizăm că, în dosarul penal respectiv, fostul primar Tudor Pendiuc a fost achitat în primă instanţă, dar procurorii DNA au declarat recurs. Sentinţa de achitare nu este, aşadar, definitivă.

S-a identificat prea bine cu PSD

Dincolo de argumentele de mai sus, ar mai fi unul, împotriva candidaturii liberale a dlui Pendiuc: „Domnia sa s-a identificat atât de bine cu organizaţia PSD Argeş, chiar şi atunci când, ca primar, reprezenta fostul PD, încât o eventuală desemnare a dumnealui ca şi candidat al PNL ar produce o dezamăgire cu efecte pe termen lung şi foarte lung, pentru majoritatea susţinătorilor PNL”, a mai spus dl Sofianu.

Există precedente

În PNL există câteva precedente în care problemele de integritate au barat drumul spre demnităţi unor figuri marcante ale partidului.

La alegerile din 2016, de exemplu, doi primari de municipii, aflaţi în funcţie, au fost opriţi să mai candideze din cauză că făceau obiectul unor dosare penale.

Chiar actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, acuzat de corupţie şi cercetat penal în acest sens, a făcut un pas în spate până când Justiţia l-a achitat definitiv.

Judecând din aceste perspective, candidatura dlui Tudor Pendiuc la Primăria Piteşti, din partea PNL, pare ceva de domeniul imposibilului. Poate din partea vreunui alt partid…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here