După un mandat dezastruos al actualului primar PSD, Cornel Ionică, la cârma Piteştiului, PSD Argeş a desemnat, recent, un candidat la Primărie dintr-o cu totul altă stofă, una de calitate incomparabil mai bună: pe Cristian Gentea, şeful organizaţiei din Piteşti.

Din orice punct de vedere ar fi comparaţi dnii Ionică şi Gentea, diferenţa dintre cei doi e ca aceea dintre cer şi pământ.

Cu toate acestea, Cristian Gentea şi-a început campania electorală cu o propunere la fel de dazastruoasă ca şi mandatul lui Cornel Ionică.

Dl Gentea propune, nici mai mult, nici mai puţin, decât să facă din Piteşti un mic Bucureşti.

E o perspectivă de-a dreptul futilă. Piteştiul este deja un mic Bucureşti.

Războieniul e de mult un mic Ferentari. Traficul rutier infernal din Piteşti rivalizează cu cel din Capitală, transportul în comun e şi el la nivelul celui prestat în stil turcesc de STB, mizeria e aceeaşi… iar lista poate continua.

Piteştiul seamănă cu Bucureştiul din multe puncte de vedere. Din prea multe, prea seamănă.

Perspectiva de a ne asemăna şi mai tare cu Capitala, bănuim, nu-i tocmai ce-şi doreşte majoritatea piteştenilor. Dacă ar fi fost aşa, Cornel Ionică mai merita un mandat.

Sau o puteam importa pe Gabriela Firea la Piteşti, că doar autostrada Dandanache ar mai suporta un „transfer” de „expertiză”.

Mai nimerit ar fi fost, să zicem, ca dl Gentea să-şi propună să facă din Piteşti un oraş care să semene mai mult cu Oradea, cu Alba-Iulia, cu Timişoara ori cu Cluj-Napoca, decât cu veşnic prăfuita, aglomerata, irespirabila şi insalubra Capitală.

Probabil, ideea aceasta năstruşnică, de a face din Piteşti un Bucureşti mai mic, nu va rezista prea mult pe agenda electorală a candidatului PSD Cristian Gentea.

Domnia-sa are prea multă minte ca să nu-şi dea seama că, mergând pe ideea aceasta, e perdant din start.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here