Ne-a contactat zilele trecute un domn din Galaţi, pe nume George Alin Radu, care ajunsese, la un moment dat, să citească câte ceva pe site-ul nostru.

Solicitarea dlui Radu a fost cea mai neobişnuită de care am avut parte, în mai bine de trei decenii de presă.

„De 1 Martie, la prânz, mi-am propus să ofer câteva sute de flori şi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor, în centrul oraşului nostru (Galaţi – n.n.). Am informat cea mai mare parte a presei gălăţene, dar nu m-a băgat nimeni în seamă…n-am nicio funcţie publică, nici n-am avut vreodată, poate din cauza asta”, ne-a spus dl Radu.

Sigur din cauza asta a fost ignorat. Şi va fi şi cu alte ocazii.

Pentru că noi, presa, în general, roim în jurul câte unui demnitar care oferă ghiocei de 1 Martie, dar ignorăm gesturi precum al cititorului nostru din Galaţi. Prost obicei, ne facem nostra culpa cu ocazia asta.

Pentru că articolele despre anonimi nu aduc cititori cu ghiotura. Mai ales dacă nu e niciun incendiu la mijloc, nu moare nimeni, nu e sânge pe caldarâm.

Cititorul nostru oferind lalele proaspete de 1 Martie

Cititorul nostru din Galaţi ne-a rugat să scriem noi câteva rânduri; ceea ce şi facem, cu mare plăcere.

Mai ales că dl Radu nu e la primul gest frumos, dezinteresat, pe care l-a făcut în viaţă: în plină pandemie de coronavirus, anul trecut, de Paşti, el a dus cozonaci şi alte alimente bătrânilor internaţi la Căminul de Vârstnici din Galaţi, cămin care era atunci declarat ca fiind focar de coronavirus.

Despre acest lucru a scris, totuşi, cineva: colegii de la România Liberă, după cum reiese din link-ul de mai jos:

https://romanialibera.ro/social/un-voluntar-aduce-alimente-la-caminul-de-batrani-din-galati-infectat-cu-coronavirus-823909

sursa foto: George Alin Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here