În această seară, pe o vreme rece şi neprielnică fotbalului, la Botoşani s-a jucat meciul dintre echipa gazdă şi FC Argeş, din prima ligă de fotbal.

Situată pe ultima poziţie a clasamentului şi după o perioadă intersezon fără niciun transfer notabil (doar un puşti de 19, împrumutat de la FCSB, Dumitru), FC Argeş avea nevoie ca de aer de cele trei puncte, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Şi Botoşaniul avea mare nevoie de puncte, dar cu obiectiv diferit: accederea în play-off, unde cele mai bune şase echipe din campionat urmează să-şi dispute titlul şi locurile de cupe europene.

Spre plăcuta noastră surprindere, FC Argeş a prestat un joc curajos, încă din startul meciului, şi a ţinut-o aşa toată prima repriză. Ai noştri au jucat sigur în apărare, Maric şi Deslandes fiind de nedepăşit pentru atacanţii gazdelor.

În atac, însă, am pus mai puţine probleme, deşi nici defensiva gazdelor n-a arătat că străluceşte.

S-au văzut şi s-au simţit absenţele lui Malele (bolnav de Covid, încă nerestabilit) şi Blejdea, cedat foarte uşor şi ajuns la Dinamo.

FC Argeş a fost prezentă adesea, în prima parte, la poarta gazdelor

Apropo de Blejdea, aseară, în victoria lui Dinamo de la Mediaş, cu FC Hermannstadt, Blejdea a demonstrat că ne-ar mai fi putut fi de folos şi că renunţarea la el a fost o greşeală.

În partea a doua, jocul s-a mutat treptat la poarta noastră. Am avut şansă cu faptul că gazdele au abuzat de mingi înalte în careul nostru, mingi pe care portarul Greab (aproape doi metri înălţime) le-a cules lejer, fără probleme.

Acelaşi Greab ne-a salvat în minutul 76, la poate cea mai mare ocazie de gol a gazdelor, intervenind salvator la un şut din careul mic (în imaginea de sus).

Greab ne-a mai ajutat şi în ultimele minute: a tras de timp cât a putut, până a primit un cartonaş galben, dar s-a mai riscat, cum se spune, chir şi după galben, mizând pe indulgenţa arbitrului Florin Marcu.

În general, toţi jucătorii Argeşului au arătat, de-a lungul întregului meci, câte ceva din spiritul de luptător şi de sacrificiu, tipice lui Jean Vlădoiu, dar şi din rigoarea şi organizarea tipice antrenorului Mihai Ianovschi.

Iar răsplata a venit în al doilea minut de prelungire: Muşat a bătut viclean o lovitură liberă în careul mic al gazdelor, portarul Hankic a bâlbâit mingea, iar fundaşul Deslandes a împins-o în poartă.

A fost primul gol al camerunezo-francezului în prima ligă. Un gol imens, pentru trei puncte imense, care ar putea conta imens în lupta pentru evitarea retrogradării.

S-a răzbunat pentru faptul că, la postul public de radio (România Actualităţi), comentatorul Sorin Andronache i-a pocit numele din primul minut până în ultimul, pronunţându-l Deslandes, exact cum se scrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here