Câmpulung Muscel, ca Bacăul, zilele trecute: tot oraşul, plus comunele din jur, fără apă

Date:

Share post:

Începînd de azi-noapte, întreg municipiul Câmpulung Muscel, plus câteva comune din jur branşate la reţeaua locală de apă potabilă, au rămas fără apă, din cauza unei avarii majore la o conductă.

Interesant e că locuitorii din zonă au primit mesaje prin intermediul sistemului RO-Alert abia la vreo trei ore după ce apa se oprise deja în tot oraşul, astfel că oamenii nu au avut răgazul necesar ca să-şi facă provizii.

„În cursul nopţii, în jurul orei 1, a avut loc o avarie serioasă la conducta de aducţiune a apei potabile în zona Voineşti… Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz, vom avea apă la robinet în cursul acestei nopţi. Dată fiind situaţia, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, s-a asigurat că în tot oraşul se va distribui apă menajeră cu ajutorul pompierilor. De asemenea, asistenţii sociali vor distribui astăzi apă menajeră şi apă potabilă persoanelor vulnerabile şi persoanelor cu deficienţe. Este vorba de peste 300 de persoane”, a transmis Primăria Câmpulung Muscel, printr-un comunicat de presă.

Pompierii de la subunitatea din Câmpulung a ISU Argeş ajută şi ei cum pot: „… intervin în localitatea Lerești cu o autospecială de intervenție, pentru a pompa apa rezultată în urma avarie la rețeaua de apă.
De asemenea, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă transportă apă menajeră (destinată diverselor activități) pentru cetățeni la Școala nr. 7, Biserica din cartierul Grui și la Primăria municipiului Câmpulung”, a informat biroul de presă al ISU Argeş.

Pompierii au pus la dispoziţie, pentru transportul şi distribuirea apei, două cisterne a câte 9.000 de litri şi una cu capacitate ceva mai mică, de 5.000 de litri. Fosta Şcoală de Aplicaţie pentru Chimie Militară, actualmente un centru de pregătire a trupelor chimice, a asigurat, în plus, două autospeciale cu capacitatea de 3.500 de litri fiecare, în acelaşi scop.

Şi ADP Câmpulung ajută cu două cisterne, fiecare a câte 1.000 de litri, la transportul şi ditribuţia apei potabile populaţiei.

Spitalul Municipal şi cel de Pneumoftiziologie au, astfel, asigurată apa necesară pentru a funcţiona fără probleme pentru aproximativ 24 de ore.

Momentan, în toate cartierele oraşului se distribuie apă potabilă oamenilor, a mai informat Primăria. Muscelenii se descurcă fiecare cum poate, cărând apă cu bidoanele în case (foto).

Actualizare – Furnizarea apei va fi reluată în această noapte, a informat viceprimarul Câmpulungului, Nicolae Zaharia.

sursa foto: ArgesulOnline.ro/Delia Muşetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular