Mulţi dintre dumneavoastră au auzit, probabil, că ţara noastră deţine tristul record de a fi furnizorul numărul 1 de persoane ajunse victime ale traficului de carne vie, de pe continent.

Fie că e vorba despre cerşetori, fie despre prostituate, România e nedorit lider european la capitolul trafic de fiinţe umane.

Pentru a contracara fenomenul, europarlamentarul român Ramona Strugariu (aleasă din partea partidului PLUS, membră a grupului Renew Europe, din Parlamentul European), împreună cu grupul său parlamentar, în parteneriat cu RoTIP, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică și Freedom House România, a lansat campania de prevenire și informare #NuTeLăsaDusă.

„Pilonul central al campaniei este siteul NuTeLăsaDusă.ro, un spațiu destinat în primul rând potențialelor victime ale traficului de persoane prin metoda Loverboy, dar și prietenilor, familiilor și apropiaților victimelor.

Site-ul le oferă acestora explicații detaliate despre metodele traficanților de abordare a tinerelor în situații vulnerabile și recompune într-o relatare audio povestea unei victime pornind de la interviuri cu supraviețuitoare…

În numele iubirii, anual, mii de românce sunt ademenite, sechestrate și forțate să se prostitueze, în țară sau în străinătate.

Pentru multe dintre acestea, poveștile frumoase de dragoste se transformă rapid în cele mai mari coșmaruri. Amenințate cu moartea, bătute și exploatate sexual, zeci de mii de românce ascund în spatele relației perfecte suferințe fără voce…

Pentru a ajuta, înainte de a fi prea târziu, cât mai multe victime, avem nevoie de sprijinul vostru. Iată ce puteți face:

  • folosiți unul dintre vizualurile campaniei disponibile aici (https://www.nutelasadusa.ro/kit-de-comunicare) într-o postare de Facebook, Instagram sau pe blogul personal. Dați mai departe mesajele de pe site și hashtagul campaniei: #NuTeLasaDusa.
  • folosiți videourile de campanie într-un story de Facebook sau Instagram sau o postare de TikTok.
  • inserați spotul audio din kitul de comunicare sau relatarea audio despre povestea unei victime (https://soundcloud.com/nutelasadusa) într-un podcast sau o postare pe blog.
  • Împreună, învățam să recunoaștem semnele traficului de persoane și profilul unui posibil traficant. Învățam să spunem NU abuzurilor și aflăm cum ne putem proteja.
  • Mulțumiri speciale celui care a conceput și coordonează această campanie, Vlad Tăușance și echipei lui: artista vizuală Wanda Hutira, actrița Ilinca Manolache, care au acceptat să devină și ambasadoare ale campaniei, precum și regizorului Paul Manolescu și muzicianului Miche Marcu.

sursa foto: Facebook/Ramona Strugariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here