Lupta acerbă pentru postul de primar al comunei Mărăcineni, deţinut, momentan, de Nicolae Dascălu (PSD) a atins şi depăşit, pare-se, limitele penalului.

Redăm mai jos un comunicat de presă al Poliţiei Argeş, în sensul celor de mai sus:

„În ziua de 20 august (ieri – n.r.), polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Micești.

Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie a.c., cel în cauză ar fi amenințat trei persoane, cerând în mod expres retragerea din viața politică, pentru a favoriza o persoană cu care avea o relație de rudenie, aflată în funcție de demnitate publică.

Pentru administrarea probatoriului, în cursul zilei de 20 august a.c., au fost efectuate două percheziții domiciliare, pe raza comunelor Micești și Mărăcineni., în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

După efectuarea perchezițiilor, bărbatul a fost condus la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în cursul nopții, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive”.

Bărbatul de 53 de ani reţinut de Poliţie este omul de afaceri Stelică Crăciun, din Mărăcineni. Acesta ar fi comis faptele de care este acuzat de poliţişti (şantajul) pentru a-l ajuta pe cumnatul său, nimeni altul decât primarul în funcţie, Nicolae Dascălu (PSD).

Acesta a fost anunţat de PSD Argeş, zilele trecute, drept candidat la încă un mandat de primar, în fruntea comunei.

Stelică Crăciun ar fi formulat ameninţările depre care se vorbeşte în comunicatul de presă al Poliţiei la adresa unor membri ai PNL, inclusiv la adresa şefului PNL Mărăcineni, Florinel Marian Popescu, pentru a-i determina pe liberalii din comună să ăşi retragă candidatul din cursa electorală pentru Primărie.

De altfel, Florinel Marian Popescu ar depus chiar ieri o plângere penală în acest sens la Poliţie.

Omul de afaceri Stelică Crăciun şi-a petrecut noaptea precedentă în arestul Poliţiei. Azi, urmează să fie audiat de un procuror şi se va decide ce măsuri se vor lua împotriva sa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here