Editura Manuscris, creată de Fundația Memorialul Închisoarea Pitești care administrează o parte din fostul penitenciar Pitești, a demarat o campanie de strângeri de fonduri pentru a putea edita două volume ale unor supravieţuitori ai minigulagului care a fost temuta închisoare comunistă din Piteşti.

„Doi dintre cei care au trecut prin această cumplită experiență – cunoscută drept „fenomenul Pitești” – au fost Petru Cojocaru și Mihai Buracu.

După căderea comunismului, cei doi foști deținuți politic au avut puterea să își înfrunte trecutul și să își aștearnă pe hârtie amintirile despre unul dintre cele mai negre momente din istoria recentă a României.

Iar astăzi avem șansa de a le face cunoscute tinerilor și publicului larg, pentru ca suferințele lui Petru Cojocaru și Mihai Buracu să nu fie niciodată uitate”, se arată pe site-ul www.sprijina.ro

„Cu ajutorul fiecăruia dintre voi, volumele vor fi publicate de Editura Manuscris, în condiții grafice foarte bune, și vor întregi colecția de memorialistică de detenție.

Din 2016 până în acest moment, Editura Manuscris a publicat atât memoriile unor foști deținuți politic – precum Galina Răduleanu, Marcel Petrișor, Demostene Andronescu sau Nicolae Purcărea –, cât și sinteze de istorie a perioadei comuniste, dintre care amintim volumul lui Alin Mureșan: „Pitești. Cronica unei sinucideri asistate”, care este cea mai amplă lucrare dedicată acțiunii violente căreia i-au căzut victime și Petru Cojocaru și Mihai Buracu.

… Sumele obținute prin această campanie vor acoperi costurile de editare, grafică și tipar ale volumelor. Astfel, dorim tipărirea volumelor în tiraje care să asigure un preț accesibil și promovarea celor două titluri către un public cât mai larg”, mai arată sursa citată.

Puteşi contribui la editarea volumelor dlor Petru Cojocaru şi Mihai Buracu cu sume între 40 şi 1.000 de lei.

Mai multe detalii despre cum puteţi contribui la apariţia acestor două volume, dar şi despre autorii lor găsiţi accesând link-ul de mai jos:

https://www.sprijina.ro/cauze/fenomenul-pitesti-ajuta-ne-sa-nu-uitam

sursa foto: Memorialul „Închisoarea Piteşti”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here