„Conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, în perioada 1-7 aprilie, poliţiştii structurilor de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Argeş au acţionat pe drumurile din judeţ, într-o acţiune mediatizată, pe fondul efectului preventiv al prezenţei aparatelor RADAR. Polițiștii argeșeni au acționat cu scopul de a le aminti conducătorilor auto obişnuinţa de a se deplasa permanent cu viteză legală, totdată urmărind ca participanții la trafic să își sporească atenția.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave. În această categorie sunt incluse atât deplasarea cu viteză peste limita legală, cât şi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic sau la cele meteo, numeroase accidente putând fi observate la timp pentru a fi evitate sau, cel puţin, limitate ca urmare.

Ne-am dorit ca un număr cât mai mic de conducători auto să fie sancționați pentru încălcarea regimului legal de viteză, dar, în ciuda faptului că acțiunea a fost prezentată în media, numărul de sancțiuni din această săptămână a crescut cu încă jumătate față de săptămâna precedentă. Ca aspect pozitiv remarcăm numărul de permise de conducere reținute, care a fost doar cu puțin mai mare față de cel din săptămâna precedentă, fapt pentru care acțiunile vor continua.

În această perioadă, polițiștii rutieri au verificat aproape1500 de autovehicule și au aplicat peste 1300 de amenzi de circulaţie, ca urmare a încălcării regimului legal de viteză. Peste 100 de conducători auto au fost înregistrați de aparatul radar cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală de pe sectorul de drum, astfel că vor fi nevoiți să folosească alte mijloace de deplasare pentru 90 de zile.

Vom fi la datorie în continuare, chiar dacă acțiunea la nivel european s-a încheiat, așa că vă recomandăm să creșteți atenția, nu doar în perioadele în care se anunță acțiuni ale polițiștilor rutieri, să adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, nu doar când vă așteptați să fiți înregistrați de radar, și să respectați regulile de circulație, care ne ajută pe toți, în calitatea de participanți la trafic, să ajungem cu bine la destinație”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here