Doamna Natalie Muller, din oraşul german Herchweiler, a tras spaima vieţii ei alaltăieri, pe o autostradă din vestul Germaniei.

Maşina pe care o conducea, un SUV Mercedes, a luat foc din senin, iar focul ameninţa să le cuprindă nu doar pe şoferiţă şi pe pasagera din dreapta (pe nume Claudia Priem), ci şi cei doi cai din remorcă, cu care mergeau la o competiţie.

Norocul celor două femei a fost că pe acolo a trecut un camion greu de tip TIR, condus de un şofer român.

Acesta a oprit TIR-ul, le-a ajutat pe femei să ajungă la distanţă sigură de maşina arzândă, apoi a deconectat în câteva secunde – probabil, cu îndemânarea tipică meseriei – remorca şi a împins-o la distanţă de flăcări, salvându-i astfel şi pe cei doi cai.

Cei doi superbi cai de competiţie, Shadow şi Flash, au scăpat absolut nevătămaţi. La fel şi cele două femei.

Dna Muller a aflat de la şofer (descris ca fiind un bărbat înalt, blond, în jurul a 45 de ani, tuns scurt) doar că e român.

Acesta şi-a văzut de drum, imediat după ce s-a asigurat că femeile şi caii lor sunt în siguranţă.

Femeia vrea să mulţumească personal compatriotului nostru care a salvat-o şi i-a salvat şi caii de la moarte, fapt pentru care a recurs la ajutorul reţelelor de socializare.

https://www.facebook.com/natalie.quinten?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARCDuPFHscjadODX6hFZpf9klNZGt0b5kXlyRdsMOcjF0DbLZi68UiRMOdjHjHkKxCjqqtWseVYf37vj&hc_ref=ARTg8g-D9L9p18HbhJmRKYkMAbv4DQpnl7sCNfCKNIWszdR_epajJuQB1oIIAb_t5BQ&fref=nf

Am ales să mediatizăm şi noi evenimentul, pentru că Argeşul e un pol al transporturilor rutiere internaţionale, deci există şanse ca şoferul de camion despre care vorbeşte azi toată Germania să fie angajat al uneia din firmele de transport argeşene.

Să nu uităm că o treime din cele mai mari firme de transport rutier internaţional de mărfuri îşi au sediul în judeţul Argeş.

În presa românească, dar şi în cea germană, la fel ca şi pe reţelele de socializare, are loc o adevărată campanie de găsire a şoferului român.

Dacă îl cunoaşteţi pe camionagiul omenos şi curajos, anunţaţi-ne sau anunţaţi-o pe dna Natalie Muller, folosind contul dânsei de Facebook.

Actualizare – S-a vehiculat în presă că şoferul român s-ar numi Robert Marin. Şoferiţa nemţoaică, însă, a negat că l-a identificat pe binefăcătorul ei. Căutarea acestuia continuă.

sursa foto: Facebook/Natalie Muller

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here