„În această dimineață, un echipaj mobil al Spitalului Sanador din Bucureşti a venit în județul Argeș pentru a testa cadrele medicale din nouă secții și departamente ale Spitalului Județean din Piteşti.

Testele, de tip PCR (pentru depistarea coronavirusului) au fost aduse de o ambulanță Sanador în containere speciale, iar echipa medicală trimisă de cel mai mare centru medical privat din România în Pitești recoltează probele COVID-19  în cortul de triaj amenjat în perimetrul SJU.

Este prezentă în județul nostru o echipă formată din 3 medici și asistente asistente din cadrul spitalului din capitală. Operațiunea a început la ora 9.

Sunt  testate 115 cadre medicale (medici, asistente, infirmiere, laboranți) din cadrul  tuturor secțiilor în care au fost identificate vulnerabilități prin contactul cu persoane posibil pozitive sau confirmate ca atare în ultima perioadă.

Testele recoltate vor pleca astăzi, cu ambulanța specială trimisă de Sanador, în Capitală, acolo unde vor fi operate și de unde vom avea rezultate în termen de 48 de ore. 

Întreaga operațiune de testare… a medicilor din Spitalul Județean este organizată și decontată de fundaţia „Gaudium” (a omului de afaceri piteştean Virgil Dumitru””, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei menţionate.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here