În mediul online circulă, de ceva vreme, un mesaj, redactat, pare-se, de câteva cadre medicale ale Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş (apelul nu e semnat de nimeni, cu nume şi prenume), care reclamă existenţa unor condiţii de izolare cel puţin precare. Şi nu numai.

Reproducem aici apelul respectiv, cu menţiunea că autorităţile judeţene din Argeş îi cunosc foarte bine conţinutul, dar nu au fpsrmulat, încă, un punct de vedere asupra celor reclamate.

Când îl vor formula şi ni-l vor remite, îl vom publica de îndată.

„Spitalul Municipal Câmpulung a devenit de curând Centru de primiri pentru cei infectați cu Covid-19. Din păcate, există pericolul real ca să devină rapid precum cel din Suceava…fiindcă nu dispune nici pe departe de suficiente echipamente de protecție a personalului și nici măcar o cameră de decontaminare!

Sunt deja infectate cadre sanitare de la bolnavii internați, două asistente de la secția Medicină internă au fost confirmate cu Covit-19 și trimise ieri la Spitalul din Mioveni.

Tot personalul din această secție, un etaj întreg cu cca 25 persoane, a fost obligat să intre în izolare la spital, fără să mai poată pleca acasă!
Stă câte o singură persoană în cameră/salon, cadre și pacienți, și nu are voie nimeni să iasă afară pe hol, iși fac nevoile în cameră în în găleată, ca la pușcărie…

Adăugăm și lipsa de cooperare și colegialitate din interiorul spitalului, plus criza cadrelor sanitare din compartimentul de Boli infecțioase, care nu vor să-și ajute cu nimic colegii.

Directoarea de Îngrijiri nu respectă deloc traseul epidemiologic din spital, existând permanent riscul unei contaminări generale.

Managerul și cu directorul medical au acționat și solicitat foarte mult ca spitalul să intre în hora coronavirusului, cu tot cu personalul care s-a opus vehement acestei idei, deși știau că nu este deloc echipat și pregătit să facă față acestei situații extrem de grave!

De asemenea, se pare că prin aceste acțiuni, managerul trage demult sforile ca să ajungă șef la spitalul din Mioveni, cu ajutorul familial de la DSP și nu numai…

Angajaților nemulțumiți de starea precară din spital li se bagă pumnul in gură personal de către conducere și sunt amenințați că dacă spun sau divulgă ceva din interior vor fi concediați și vor răspunde penal.

Privind detașarea la Mioveni a cadrelor medicale de la Spitalul Câmpulung, cum să se facă când este un singur medic la CPU?

În urma acestei situații incontrolabile, facem apel disperat către cetățeni să aibă multă grijă, să se protejeze maxim și să stea în case cât de mult se poate, ca să nu ajungă pe mâinile acestor incompetenți care le decid soarta!

Celor de la Minister le transmitem că Spitalul Câmpulung nu are oameni pregătiți și nici infrastructura necesară ca să facă față epidemiei, astfel că este extrem de posibil să se infecteze tot Muscelul și să ia măsuri urgente pentru rezolvarea situației”.

Notă – Imaginea este cu titlu descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here