Cadoul de Centenar al borfașilor: amnistie și legare de glie

Date:

Share post:

În ediţia sa de azi, site-ul g4media.ro publică un articol de opinie, semnat de cunoscutul gazetar Cristian Pantazi, pe tema ultimei idei năstruşnice a ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, de a limita la cinci ani dreptul românilor de a munci în afara hotarelor ţării.

În opinia noastră, analiza colegului Cristian Pantazi scoate la iveală, logic, argumentat, dezastrul provocat de guvernarea sfertodoctă PSD-ALDE-UDMR. Ca atare, e o lectură pe care o recomandăm.

Reproducem aici un fragment din articolul menţionat, cu precizarea că sublinierile ne aparţin.

„Veșnicul bugetar Teodorovici (foto), prietenul patronilor de cluburi și inamicul mediului privat, a scăpat din greșeală în public adevărata gândire a PSD despre diaspora: niște netrebnici care ar trebui chinuiți și legați de glie. Visul PSD de a-i chinui și pe cei scăpați din țară se adaugă altei dorințe mistuitoare: o amnistie totală pentru borfași. În anul Centenarului, acestea sunt cele două cadouri pregătite românilor de partidul lui Liviu Dragnea.

Degeaba a făcut Eugen Teodorovici turul televiziunilor marți seară pentru a-și nuanța pozițiile. Declarația sa inițială nu a fost o scăpare, dimpotrivă, el însuși a spus la RTV că și-a dat seama că va produce controverse. Propunerea limitării la cinci ani a dreptului de a munci într-o țară din UE a stârnit furia a milioane de români plecați afară, mulți dintre ei fugiți tocmai pentru a scăpa de Teodorovici și colegii de partid.

Sigur că România are o problemă acută cu forța de muncă, după ce patru milioane de cetățeni au ales să plece, într-un ritm depășit doar de migrația din Siria. Sigur că orice guvern din lume trebuie să caute soluții pentru a stopa plecările și pentru a-i repatria pe cei mai productivi dintre ei. Dar găsirea soluțiilor vine după identificarea cauzelor.

Or, cauzele sunt sub nasul PSD. Cauzele sunt în PSD. Câteva dintre ele sunt primordiale: lipsa oportunităților egale, accesul precar la educație și sănătate, atmosfera de impunitate pentru puternici, corupția generalizată.

Cu tot ceea ce face de doi ani, PSD adâncește suplimentar toate aceste cauze”.

Citiţi continuarea articolului pe site-ul g4media

sursa foto: Facebook/Eugen Teodorovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...