Cadou de sărbători pentru primarul Cristian Gentea: o plângere penală în afacerea imobiliară Hermes Nord

Date:

Share post:

În urmă cu aproximativ o lună am publicat un articol în care am relevat faptul că „jihadul imobiliar”, declanşat de primarul Piteştiului, Cristian Gentea (care declarase că instituie o politică de toleranţă zero faţă de abuzurile din domeniul construcţiilor imobiliare), nu e chiar jihad pentru toată lumea.

Concret, am semnalat în articolul menţionat faptul că, în ciuda faptului că municipalitatea a fost sesizată asupra existenţei unor probleme de legalitate la blocul construit pe strada Mircea Eliade, din cartierul Găvana, de firma Hermes Nord Investment SRL (controlată de omul de afaceri Mario Păun), reacţiile Primăriei sunt zero barat.

Despre ce probleme e vorba? În primul rând, au dispărut locurile de parcare de la parterul imobilului, aşa cum au fost ele prevăzute în proiect. În locul lor au fost construite alte spaţii de locuit.

La parter trebuia să fie locuri de parcare

Sesizată despre acest lucru, Primăria Piteşti – chiar sub semnătura dlui Gentea – răspunde că „sesizarea privind schimbarea de destinaţie a locurilor de parcare de la subsolul construcţiei, în spaţii de locuit, nu se confirmă”. Bineînţeles că nu se confirmă, pentru că sesizarea viza locurile de parcare de la parter, nu de la subsol.

Răspuns total pe lângă aspectul sesizat

Un alt aspect posibil ilegal a fost constatat chiar de către Inspectoratul Judeţean în Construcţii (ISC) Argeş, care a conchis, după un control la faţa locului, că „SC Hermes Investment Nord SRL a efectuat lucrări de construcţii fără să deţină autorizaţie de construire”. Mai mult, ISC Argeş „a dispus Primăriei municipiului Piteşti repetarea acţiunii de control la imobilul în cauză, pentru a constata şi dispune măsurile legale”.

Primăria trage de timp în afacerea Hermes

ISC Argeş cerea aceste lucruri Primăriei Piteşti încă de la finele lui septembrie anul acesta. Însă, vreme de trei luni, nici primarul Cristian Gentea şi nici subordonaţii domniei-sale, de la Serviciul de Urbanism şi Autorizaţii de Construire din cadrul Primăriei, nu au mişcat vreun deget.

Va trebui să mişte, foarte probabil, după anul nou 2022, pentru că, din informaţiile noastre, şi primarului personal, dar şi şefului serviciului menţionat (Cristian Glogojeanu) li se pregătesc deja plângeri penale pentru faptul că nu-şi îndeplinesc atribuţiunile de serviciu.

Menţionăm că am cerut, în timp util, în scris, puncte de vedere şi companiei Hermes şi municipalităţii (acesteia din urmă în baza legii privind accesul la informaţii de interes public). Nu am primit niciun răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident pe Dealul Negru, la Cotmeana, între un autoturism și un TIR

Un autoturism și un autotren de tip TIR au...

Ion Mînzînă și Simona Bucura-Oprescu au au inaugurat un complex de locuințe protejate și un centru de zi la Tigveni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele...

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...