Şantierul primului lot al viitorului drum expres Craiova-Piteşti a fost inaugurat ieri cu mare fast, de un alai de demnitari, în frunte cu preşedintele PSD, dl Liviu Dragnea.

Au mai fost de faţă şi alte figuri de marcă ale PSD, printre care eurocandidatul Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu, şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc etc.

„Inaugurarea” lucrărilor a ieşit bine

Inaugurarea lucrărilor a constat în montarea a vreo 3-4 borduri, tăiat de panglici, poze, declaraţii de presă etc, după care alaiul de personalităţi şi-a luat tălpăşiţa.

Nu înainte, însă, ca ministrul Răzvan Cuc să anunţe că se va lucra 24 de ore din 24.

„Pentru că este necesar să venim şi cu măsuri suplimentare în acest contract s-au prins costuri de accelerare.

Noi ne dorim ca aceşti constructori să vină şi să ne consume banii pentru că ei pot lucra 24 de ore non-stop şi în acest sens se vor suplimenta fondurile din contract tocmai pentru a finaliza mult mai rapid aceste obiective”, spunea ieri dl Cuc.

Entuziasmul guvernamental n-a ţinut nici măcar până a doua zi. Azi, în jurul orei 10, nici ţipenie de om pe şantierul inaugurat deunăzi. Dispăruseră şi utilajele aduse ieri, şi muncitorii.

Imaginea de sus, realizată de jurnalista doljeancă Ramona Săseanu, e elocventă. Aşa-zisa inaugurare a lucrărilor n-a fost decât o butaforie de uz electoral.

De notat că, recent, cu referire la antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi, cel care construise primul metru de autostradă în Moldova, Liviu Dragnea spunea că „unii fac circ; noi facem autostrăzi”.

Probabil, a vrut să spună exact invers: unii chiar fac autostrăzi, cu circul e responsabil Guvernul.

sursa foto: Facebook/Ramona Săseanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here