„Astăzi încep înscrierile pentru ediția 2021 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” care se adresează ziariștilor din presa locală și regională – print, online, radio, TV, precum și bloggerilor și freelancerilor care sunt interesați să cunoască modul în care Uniunea Europeană are un impact direct în viața comunității locale în care își desfășoară activitatea”, anunţă co-organizatorul programului, fundaţia Freedom House România, printr-un comunicat de presă.

Programul se derulează în cooperare cu Comisia Europeană, de aproximativ 6-7 ani.

„Proiectul are în vedere organizarea a două seminare pe teme europene în lunile august și septembrie, la Bistrița și Brăila. Ca și în anii anteriori, participanții cei mai activi în cadrul seminarelor vor fi invitați să participe într-o vizită de studiu la instituțiile europene cu sediul la Bruxelles”, a mai comunicat fundaţia, în documentul citat.

La aceste seminare, vor ţine prelegeri specialişti în chestiuni europene din mediul de stat şi/sau privat şi jurnalişti specializaţi în astfel de probleme. Între lectorii ediţiilor anterioare au fost, dăm doar câteva exemple, Ovidiu Nahoi, redactor-şef al Radio France Internationale România, Dan Suciu, fost jurnalist, purtător de cuvânt al BNR, cadre didactice universitare etc.

În anii precedenţi, la programul „Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog” au participat mai multe nume cunoscute şi recunoscute din presa locală românească. La una dintre aceste ediţii a fost selectat să participe şi colegul nostru Sorin Simion, care a participat, de asemenea, la o astfel de vizită de studiu la sediul din Bruxelles al Comisiei Europene.

Pentru participarea la selecție, sunteţi invitaţi să trimiteți CV-ul și un articol, analiză, reportaj ori postare în care ați abordat tematica europeană, redactat și publicat în anul 2020, la adresa: office@freedomhouse.ro, cu copie la: maria.chiribes@freedomhouse.ro, până cel târziu în data de 10 august.

Menționați drept titlu al email-ului: Înscriere [prenume] [nume] BEJD 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here