Alocarea bugetară prevăzută în proiectul de buget pe 2019, pentru
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este total insuficientă şi pune în pericol buna funcţionare a instituţiei.

Afirmaţia de mai sus aparţine procurorului-şef al DIICOT, dl Felix Bănilă.

Într-un comunicat de presă emis azi, dl Bănilă informează că DIICOT are nevoie de un minim de 19 milioane de lei anual, în vreme ce proiectul de buget pe 2019 prevede doar 14,5 milioane de lei.

Ţinând cont de faptul că instituţia are debite de peste 3,5 milioane lei, rezultă că DIICOT nu va avea resurse să funcţioneze corespunzător decât cel mult până în luna iunie a anului în curs.

Angajaţii DIICOT se descurcă cum pot. Iată un exemplu: „Pentru a nu fi debranșate de la utilități, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de către personalul angajat, din fonduri proprii, iar în unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achiziționat materiale necesare desfășurării activității”, se arată în comunicatul de presă citat.

Conducerea DIICOT speră că Guvernul va reveni asupra cifrelor din proiectul de buget şi nu va pune pe butuci cu totul o astfel de instituţie. Altminteri, ţara riscă să devină de-a binelea un rai al infractorilor.

sursa foto: DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here